Banja Luka

Zimzograd zasijao sa 300.000 lampica

Nova sezona Zimzograda otvorena je u sinoć u parku Mladen Stojanović u Banjoj Luci, sa svečanim dolaskom Djeda Mraza u "oldtimer-u", svjetlosnim dekoracijama i preko 300.000 lampica koje Zimzogradu daju posebnu čaroliju i magiju za sve posjetioce.

Marko Šiniković, portparol Zimzograda, rekao je da šesti Zimzograd donosi poseban i jedinstven program i sadržaj.

„Ispred organizacije ovog magičnog i čarobnog šestog Zimzograda, obećavam svim posjetiocima najbolju zabavu i čaroliju. Ove godine smo se potrudili da Zimzograd izgledom podsjeća na zimske manifestacije i festivale u evropskim metropolama, i dali mu dašak svjetskog izgleda i ambijentalno dekorativnog dizajna. Zimzograd ove godine ima najveći Kids i Fun park, veliku Staropramen Pub terasu, prijateljski kutak i kuglu M:tel-a, kao i Coca-Colino čarobno selo u kojem će stanovati Djeda Mraz. Zimzograd ove sezone ima i najveći Ice Park koje će početi raditi čim nam dozvole vremenski uslovi, a posjetiocima ćemo uz pomoć Prointera omogućiti i školu klizanja od 2.januara, koju realizujemo sa školom sporta „Casper“. Nismo izostavili program koji će upotpuniti dječiju zabavu i muzičke sadržaje za odrasle posjetioce i turiste“, rekao je Šiniković.

Šiniković dodaje da će posjetioci ove godine imati priliku da upoznaju dva stanovnika Zimzograda koji se zovu Gulimili i Dželimili, ali i poseban kutak za zaljubljene. 

Za Novu godinu u Banjoj Luci biće jedan od najbolji programa u regionu. Nastupiće sjajni regionalni pjevači i to 30. decembra Haris Džinović, a u novogodišnjoj noći Željko Samardžić i Nikola Rokvić.  Prvog dana nove 2019. godine Banjalučane i turiste iz cijelog regiona zabavljaće Željko Joksimović.

Branka Branković, PR Turističke organizacije Banja Luka, navela je da Zimzograd privlači domaće i strane turiste, i da se bilježi veća posjeta od kada postoji ovaj projekat.

„Svake godine pratimo tendeciju rasta posjete turista našem gradu, od onih regionalnih komšija do Slovenaca koji su definitivno najmnogobrojinij. Banja Luka je ove godine ponudila dosta novih sadržaja za djecu i odrasle i ne sumnjamo da će biti dosta turista u našem gradu. U prilogu tome govore i smještajni kapaciteti koji su rezervisani već u mjesecu oktobru ove godine. S pravom očekujemo da će Banjalučka zimska sezona zabilježiti veliki broj dolazaka i noćenja za razliku od prethodne godine“, istakla je Brankovićeva. 

Radno vrijeme Zimzograda je svakog dana od 10 do 22 časa, a trajanje manifestacije od 14. decembra 2018. do 31. januara 2018. godine.

 

Frontal

 

 

 

 

 

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog