Anketa

Frontal anketa: #ŽeneBiH obilježile tekuću godinu u BiH

Autorice knjige #ŽeneBiH, Masha Durkalić, Hatidža Gušić i Amila Hrustić Batovanja, po izboru čitalaca portala Frontal izabrane su kao ličnosti koje su obilježile tekuću godinu u Bosni i Hercegovini.

U prošlosedmičnoj Frontalovoj anketi na pitanje koje je glasilo "Ko je po vama obilježio tekuću godinu u BiH?", moglo se birati između osam ličnosti po izboru našeg portala, a to su: Nemanja Majdov, Tijana Bošković, Edin Džeko, Nemanja Bilbija, Vanja Mišić, Božo Vrećo, #ŽeneBiH (Masha Durkalić, Hatidža Gušić i Amila Hrustić Batovanja) i Mozaik prijateljstva - Miroslav Subašić.

Prvo mjesto su zauzele Masha, Hatidža i Amila (#ŽeneBiH), a na drugom mjestu je Tijana Bošković, koja je proglašena za najbolju igračicu proteklog Svjetskog prvenstva u odbojci, koje je odigrano u Japanu, a na kome je reprezentacija Srbije osvojila titulu svjetskog prvaka. 

Tri prijateljice i aktivistice iz Sarajeva, Amila Hrustić Batovanja, Maša Durkalić i Hatidža Gušić, koje su pokrenule kampanju prikupljanja novca za izdavanje svoje knjige #ŽeneBiH i u svega nekoliko sati skupile i premašile očekivani iznos. Knjiga okuplja biografije i ilustracije više od 50 žena koje su u BiH razbijale stereotipe, unapređivale ženska prava i zalagale se za emancipaciju.


(Tijana Bošković)

Na trećem mjestu naše ankete našao se poznati humanitarac iz Banjaluke, predsjednik udruženja "Mozaik prijateljstva" Mirosla Subašić.


(Miroslav Subašić)

Rezultate ankete pogledajte na sljedećem linku.

 

Frontal

 

 

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog