Zanimljivosti

Dropšiping- kako početi zarađivati

U posljednje vrijeme sve češće imamo priliku da čujemo priče o dropšipingu i zaradi koju donosi, a da i nismo sigurni o čemu se tu zapravo radi. Prenosimo vam na koji način možete najjednostavnije da savladate osnovne principe dropšipinga.

Sjedite kući za svojim računarom, ne kupujete robu, ne stvarate zalihe, nemate skladište sa tonama robe, a ipak prodajete i zarađujete. 

Žvuči kao prevara, ali je zapravo 100% legitiman način da zaradite- nazvan dropšiping.

Posjedujete online radnju i proizvodi koje reklamirate i prodajete i koji zaista postoje.

Prednost dropšipinga je ta što ne morate da kupujete ili proizvodite robu da bi je kasnije prodali, te vam nisu potrebne zalihe ili zamrzavanje novca u inventaru . e-Commerce, dropšiping i WordPress vam dozvoljavaju da budete sam svoj gazda i da radite po uslovima koje vi odredite. Naravno, uz pomoć alata kao što su Facebook reklamiranje i Pixel. 

Sve što vam je potrebno za početak jeste da pronađete pouzdanog dobavljača. 

Umjesto da kupujete robu i kasnije prodajete pojedinačnom kupcu, napravite vezu između dobavljača i kupca.

Kupac nakon što vidi proizvod na vašem sajtu kupuje ga po maloprodajnoj cijeni. Nakon toga vi kupujete proizvod po veleprodajnoj cijeni i zadržavate razliku u cijenama za sebe. 

Najveća prednost jeste što ne morate vi da šaljete proizvod, već se proizvod šalje direktno od dobavljača do kupca. 

Zvuči suviše dobro da bi bilo istinito. 

Postoji mnogo stvari sa kojima morate biti upoznati da biste bili i uspješni.

1. Razmislite o svojoj niši

Uspjeh prodavnice zavisi od toga šta prodajete. Ne želite da se takmičite sa uspješnim kompanijama ili radnjama koje broje 100 zaposlenih i imaju milionski budžet za reklamiranje.

Važno je da pronađete svoju nišu, nešto iz polja vašeg interesovana i o čemu znate malo više od prosječne osobe. Važno je da nemate veliku konkurenciju, a sa druge strane da imate dovoljno kupaca. 

2.Pronađite svog dobavljača 

Kada odlučite šta želite da prodajete, potrebno je da pronađete pouzdanog dobavljača. 

Jasno je da želite dobar i lak za prodaju proizvod, ali postoji još stvari koje morate provjeriti prije nego što se odlučite za dobavljača:

-Da li nude garancije?

Ono što može da vam uništi radnju jeste da kupac naruči jedan proizvod, a da dobije nešto sasvim dugo. Zatražite od dobavljača fotografije proizvoda  koje će on napraviti svojim pametnim telefonom, bez dodatnih obrada, te zamolite da koristite njihove profesionalne fotografije na svom sajtu, nikako to nemojte raditi bez dozvole. 

-Opcije isporuke

Ukoliko se radi o besplatnoj dostavi, pobrinite se da nema izuzetaka koje se kriju u „malim slovima“. Pobrinite se da svojim kupcima dostavite sve potrebne podatke u vezi sa isporukom. 

-Kontrola kvaliteta

Pobrinite se da dobavljač ima dokaz o kontroli kvaliteta robe (ne želite da prodajete igračke za djecu koje su štetne po zdravlje).

3. Napravite svoju radnju

Nakon što ste odabrali dobavljača, potrebno je da napravite svoju online radnju. Porebno je samo nekoliko sati da kreirate e-commerce radnju, za šta vam je najjednostavnije da koristite WordPress platformu. 

4. Promovišite svoje poslovanje

Obzirom da je internet postao pretrpan informacijama, potrebno je i da promovišete svoju radnju kako bi ona bila vidljiva potencijalnim kupcima. Morate se 100% posvetiti svojoj radnji i biti originalni te imati savršen odnos sa svojim klijentima. 

Dropšiping zahtjeva ulaganja puno vremena i konstantno učenje i praćenje novih trendova. 

 

 

Izvor: mekshq.com
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog