Sport

Đoković u četvrtfinalu Australija opena

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australija opena, pošto je u četvrtom kolu savladao Rusa Danila Medvedova u četiri seta (3:1). Naredni rival mu je Keji Nišikori iz Јapana.

Prvi srpski reket slavio je poslije tri časa i 19 minuta igre, a po setovima je bilo 6:4, 6:7 (5), 6:2, 6:3. Novak će u borbi za polufinale na megdan starom znancu Keiju Nišikoriju. Јapanc je u epskom meču koji je trajao pet sati i 11 minuta savladao Pabla Karenja Busta sa 3:2. Po setovima je bilo 6:7 (8), 4:6, 7:6 (4), 6:4, 7:6 (8).

Prvi set trajao se 40 minuta, i uz male poteškoće otišao je na stranu svjetskog broja 1. Ključan je bio peti gem, kada je Novak prvo spasio brejk loptu, a onda u svom stilu u sledećem gemu dolazi i sam do brejka, potom i do vodstva 5:2. Medvedev uzima svoj servis, a onda dolazi i do tri brejk lopte, koristi drugu za povratak u set. Međutim, tada Novak pokazuje mentalnu snagu, i novim brejkom dolazi do prednosti u setovima (6:4).

Drugi set je bio maratonski, trajao je čak 70 minuta, a dobio ga je Rus u tajbrejku 7:5. U drugom gemu Đoković je propustio čak pet brejk lopti, ali ipak u četvrtom koristi priliku i činilo se tada nezadrživo grabi ka drugom setu. Ipak, nekoliko vezanih grešaka u sedmom gemu, Medvedov vraća brejk, pa se ušlo u tajbrejk. Rus dolazi do 6:2, ali Đoković se nepredaje, vraća dva brejka dolazi do 5:6, ali set završava onim što ga je i obilježilo, neprisiljenom greškom za 1:1 u setovima.

Ljut zbog gubitka seta, Đoković je uložio silnu energiju u trećem setu, i to mu se na kraju isplatilo (6:2), iako je početak bio veoma težak, jer kod vodstva Rusa od 2:1, suočio se sa tri vezane brejk lopte, ali ih je spasio, i onda u svom stulu prvo pravi brejk, potom potvrđuje ga, a onda ponovo dolazi do brejka i približava se pobjedi na jedan set. Treći set je trajao identično kao i prvi, 40 minuta.

U četvrtom setu sve je bilo u znaku Đokovića koji sa dva brejka potvrđuje trijumf i plasman među osam najboljih tenisera na prvom Grend slem turniru sezone.

Đoković je imao čak 18 brejk lopti, a sedam je iskoristio, dok je Medvedev imao devet, ali samo dvije iskorištene. I u izravnim poenima prednost je bila na strani srpskog asa, 43-38.

Nešto ranije nastup u četvrtfinalu osigurao je Miloš Raonić koji je savladao Aleksandra Zvereva sa 3:0. Po setovima je bilo 6:1, 6:1, 7:6 (5), dok je Francuz Lukas Pujol bio bolji od Borne Ćorića iz Hrvatske sa 3:1 (6:7, 6:4, 7:5, 7:6).

 

Izvor: RTRS
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog