Sport

Dejana Bačko - šampion svijeta u para tekvondou

Na Svjetskom prvenstvu u para tekvondou, koje je održano u turskom gradu Antalija, Dejana Bačko iz tekvondo kluba Gitros Novi Sad, na čelu sa trenerom Aleksandrom Andreevskim, postala je šampion svijeta.

Učešće na takmičenju je uzelo 400 takmičara iz 69 zemalja što pokazuje značaj postignutog rezultata. 

Srebrom su se okitile Danijela Jovanović i Marija Mičev, dok se bronze pripale Violeti Todorov i Minji Jandrić. 

Rezultat nije došao sam po sebi, već je produkt dugoročnog planiranja i u njemu je učestvovao kompletan trenerski kadar tekvondo kluba Gitros uz podršku Grada Novog Sada, kabineta gradonačelnika, Gradske uprave za sport i omladinu, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Tekvondo asocijacije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.


Čestitka zlatnoj Dejani 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je Dejani Bačko na osvojenom svjetskom zlatu.

"Iznova nas naša Dejana ispunjava radošću i ponosom. Nedugo poslije evropskog zlata, stiglo je i svetsko odličje iste nijanse. Ono obasjava ne samo njenu profesionalnu biografiju, već i srca svih Novosađana koji dijele sa njom ove posebne trenutke. Hvala joj na svemu što čini i što svojom voljom pomera planine na putu da dotakne nebo, jer time nama uliva nadu da možemo dosegnuti najviše ciljeve koje sebi postavimo. Hvala za inspiraciju, nadahnuće i to što je najbolji ambasador Novog Sada gdje god da se pojavi", rekao je Vučević.


Dejana se nakon osvojenog zlata oglasila na svom fb profilu.

"Trenutno se nalazim na svjetskom prvenstvu u paratekvandou u Turskoj, gdje po prvi put postajem prvak svijeta. Jedno divno iskustvo i ponosna sam na sebe a vjerujem da je i Srbija, jer sam dokazala ovaj put da sam broj 1 u svijetu i naravno broj 1 i u Evropi. Naravno zahvaljujem se mom treneru Aleksandru Andreevskom i klubu Gitros, i ova medalja je za mog trenera koji je sav svoj trud uložio u mene i vjerovao!"

 

 

Izvor: rtv.rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog