Zanimljivosti

Mesi – puma pitoma kao „mala maca“ (VIDEO - FOTO)

Marija i Aleksandar Dimitrijev dijele jednosoban stan sa jednim od najvećih imena u svjetskom fudbalu – Mesijem. Naravno, nije riječ o samoj fudbalskoj zvijezdi, već o pumi. Mesija su usvojili iz zoo-vrta u Saransku kada je imao samo osam mjeseci.

Mesi je bio jedan od tri mladučenta rođenih u zoološkom vrtu. Ostala dva – Suarez i Nejmar, takođe su dobili imena po fudbalskim zvijezdama u čast domaćinstva Saranska utakmica proteklog Svjetskog prvenstva.

Mesi se igra sa svojom omiljenom igračkom (Izvor: Youtube/I_am_puma)

Mesi je prodat zoo-vrtu sa samo tri mjeseca i patio je od zdravstvenih problema. Dimitrijevi su se zaljubili u maldunče pume, pa su zamolili upravu zološkog vrta da ga im prodaju.

Prema navodima Aleksandrove supruge Marije, oduvijek je želio da ima veliku mačku.

„Tri dana smo se lomili da li je moralno držati pumu u stanu i da li je to u okviru zdravog razuma. Međutim, ništa nije moglo da savlada našu iznenadnu želju", rekla je Marija za britanski Miror.

„Otišli smo u zoološki vrt i započeli pregovore o kupovini Mesija. Iznenadili smo se kada je uprava pristala", dodaje Marija.

Trenuci odmora i igre

Marija ističe da je briga o Mesiju izazovna na više načina. Pored toga što je divlja životinja, Mesiju je bila potrebna dodatna briga, jer je bio slab i bila mu je potrebno pružiti dosta pažnje.

Iako je Mesi sad potpuno zdrav, tek je na dvije trećine prosječne veličine mužijaka pume.

Mesiju je poteebno dosta fiizičke aktivnosti. „Izvodimo ga dva puta dnevno u dugačke šetnje. U stvari, gajenje Mesija ne razlikuje se mnogo od posjedovanja psa", navodi Aleksandar.

Mesi u svom carstvu i napolju sa drugarima

Pošto nisu mogli da pronađu stručnjaka koji radi sa divljim mačkama, odveli su ga na dresuru za pse i naučio je deset različitih komandi. „Voli kontakt sa ljudima i dobro se slaže sa njima", napominje Aleksandar.

Život sa pumom u sopstvenom domu je zaista rijetka pojava, pa Dimitrijevi svakodnevno bilježe prizore iz života sa Mesijem na njegovom Instagram profilu koji ima više od 550.000 pratilaca.


 Mesi „meditira“

 

Izvor: RTS
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog