Republika Srpska

Подршка Бијељине мајевичким општинама у изградњи планинског туристичког комплекса

Седам локалних заједница из сјевероисточног дијела БиХ – Бијељина, Угљевик и Лопаре из Републике Српске и Тузла, Сапна, Теочак и Челић из Федерације БиХ разматрају могућности учешћа у заједничком пројекту изградње туристичко-рекреативног комплекса са етно-селом на мајевичком локалитету Бусија.

Овим поводом у Бијељини су се састали градоначелник Мићо Мићић и начелник Општине Лопаре Радо Савић, који су разговарали о детаљима реализације овог пројекта. 

У плану је да се комплекс гради на површини од неколико десетина хектара на 840 метара надморске висине. На тај начин би Бусија добила шансу да постане туристички бисер региона, али и тачка везивања и сарадње, имајући у виду да преко ње прелази међуентитетска граница. 

Ријеч је о озбиљном туристичком пројекту у оквиру ког је у плану изградња хотела, бунгалова, трим-стаза, скијалишта, шеталишта и бројних другихсадржаја. Први инфраструктурни радови планирани су већ на прољеће.

Овај пројект биће од користи Мајвевичанима, али и становницима Семберије, очекује први човјек Бијељине Мићо Мићић. 

"Сви пројекти који се доприносе развоју увијек ће бити поздрављени од Градске управе и мене лично, а посебно велики инфраструктурни пројекти за које очекујемо да ће се у наредном периоду почети радити", истакао је Мићић. 

Начелник Лопара Радо Савић сматра да је овај пројекат изузетно важан јер спаја, а не раздваја људе.

"Захвални смо привредницима који су спремни да уложе у отварање нових радних мјеста и развој реалног сектора што ће оживјети мајевички крај, како због запошљавања, тако и због развоја села и пољопривреде, јер би за један такав туристички комплекс било потребно доста домаће здраве хране", увјерен је Савић.

 

Фронтал

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog