Sport

Бојан Крижај и Јуре Франко отварају 2. „Трку познатих љубитеља Јахорине“

Славни југословенски и словеначки скијаши Бојан Крижај и Јуре Франко у суботу, 2. марта 2019. године, отвориће другу по реду „Трку познатих љубитеља Јахорине“, која ће се одржати кроз разноврстан програм.

Након што је прошлогодишња „Трка познатих љубитеља Јахорине“ привукла велики број туриста и посјетилаца на Јахорину, који су дошли како би поново уживо гледали Бојана Крижаја, Алберта Томбу и друге велике скијашке звијезде, организатор се потрудио да и ове године угости неке од великих имена, не само из спорта, него и из других области.

Главни промотер овогодишње трке Јуре Франко рекао је новинарима да му је част што је поново на Јахорини, те додао да је прошлогодишња трка којој није присуствовао одјекнула као главна вијест у региону.

„Жао ми је што сам био спријечен да присуствујем, али ми је ове године указана велика част да будем позван као заштитно лице трке, која је ове године подигнута на још озбиљнији ниво“, рекао је Франко новинарима.

Такође, његов колега из националног тима Југославије, Бојан Крижај рекао је да му је Јахорина одавно остала урезана у памћење, гдје је 1987. године освојио Кристални глобус у слалому.

„Те године сам добио најљепше признање у животу, што је по мени већи успјех од појединачних побједа у Свјетском купу или можда Свјетског првенства у Шадмингу, гдје сам освојио сребрну медаљу“, истакао је Крижај.

Он је додао да га „Трка познатих љубитеља Јахорине“ носталгично враћа у то вријеме, буди емоције из прошлости, те му се сваким доласком на Јахорину буде емоције из времена одржавања ЗОИ 1984.

Извршни директор Олимпијског центра „Јахорина“ Ива Ивкић новинарима је рекла да ће отварању „Трке познатих љубитеља Јахорине“ претходити трка бх. параолимпијаца, а програм ће наставити чланови удружења „Међеди“ и пријављени учесници трке.

„За сами крај и затварање трке биће задужени инструктори ски школа са Јахорине, који ће показати своје вјештине у скијањуј и припремити фасцинантне визуелне ефекте уз помоћ реквизита“, нагласила је Ивкићева.

Према ријечима организатора, ове године, поред Франка и Крижаја, у трци ће учествовати Ана Станић, Милан Калинић, Невен Бошковић, Веселин Јевросимовић, др Срђан Мијатовић, Лејла Торак, Бранимир Рађеновић и други.

Трка бх. параолимпијаца ће почети од 12:00 часова, затим слиједи музички предах и концерт Лексингтон бенда у 14:00 часова. Трка познатих љубитеља Јахорине почеће од 17:00 часова, а по завршетку часова, од 21:00 час, почиње забава за пријатеље и учеснике трке, медије и организаторе у ресторану „Колиба“ на Пољицама, гдје ће присутне забављати Дејан Матић.

 

Фронтал/Миљан Рашевић

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog