Sport

Desetka za Tadića: Prvi Srbin koji je od statistike “SofaScore” dobio maksimalnu ocjenu

Igrao je bez greške, a Ajaks je doveo do čudesno trijumfa protiv velikog Reala iz Madrida i plasmana u četvrtfinale Lige šampiona. Zbog ove partije Dušan Tadić od statistike “SofaScore” i uglednog L'Ekipa dobio je čiste desetke.

Real Madrid je pao na koljena, završio učešće u Ligi šampiona, a najbolji meč karijere odigrao je srpski igrač Dušan Tadić koji je pogodio mrežu Reala, a uz to dva puta asistirao za nevjerovatnih 4:1 usred Madrida.

Tadić je za 90 minuta imao četiri uspješna driblinga, poslao je 22 tačna dodavanja sa uspješnošću od 74 %, a od kojih je pet bilo ključnih, stvorio je tri velike šanse, a upisao je dvije asistencije. Bio je strijelac trećeg gola, a sa ovakvim učinkom postao je prvi srbin koji je u Ligi šampiona dobio čistu desetku.


Tadić je tek deveti igrač koji je dobio čistu desetku i od renomiranog L'Ekipa, a prije njega tu osvjenu dobijali su: Frank Soze (1988), Bruno Martini (1988), Oleg Salenko (1994), Lars Vindfeld (1997), Lionel Mesi (2010,2019), Robert Levandovski (2013), Karlos Eduardo (2014) i Nejmar (2018).

 

Izvor: Srpskainfo
Twitter
Anketa

Да ли ћете искористити туристички ваучер?

Rezultati ankete
Blog