Vijesti

Mia Popić - novo ime među predavačima Poslovnog foruma menadžera u Bijeljini

Novo ime među predavačima V Poslovnog foruma menadžera je Mia Popić, psihoterapeut i koučing psiholog.

Kroz svoje predavanje pod naslovom „Da li žena može da bude i žena i lider?“, Popićeva će dati odgovore na sljedeća pitanja: Koje predrasude imamo o ženama u radnom okruženju? Da li su muškarci zaista bolji lideri od žena? Da li je budućnost biznisa ženskog roda i da lizaista možemo govoriti o “feminizaciji” menadžmenta?

„Vjerujem da hrabrost, domišljatost i naporan rad dovode do velikih postignuća, zbog čega podstičem svoje klijente da izađu iz zone komfora, pomalo rizikuju, otvore svoj um ka alternativnim perspektivama i izgrade samodisciplinovanu strategiju kretanja ka svojim ciljevima“,  kaže Mia.

O svom iskustvu u biznisu govoriće i Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Group BiH, koja je i učesnica panel diskusije prvog dana Foruma na temu „Izazovi u vođenju za žene menadžere“. 

„Osim generalnih izazova sa kojim se svaki menadžer susreće, poput činjenice da uspjeh ne dolazi bez predanog rada i kontinuirane edukacije, mislim da je za ženu glavni izazov pokušavati biti i žena, sa svim što ta uloga u našem društvu nosi i imati karijeru istovremeno. Imati karijeru ne znači biti na nekoj poziciji, nego raditi ono što voliš i što iziskuje mnogo vremena i energije. Ne vjerujem u teoriju da se može sve u isto vrijeme postići, ali sam kao svaka druga žena podložna nagonu da to pokušavam ostvariti. Zbog tog nagona je ženama u biznisu teže nego muškarcima. Nositi se sa tim izazovom po meni znači naći balans koji svakom individualno odgovara spram stvari koje nas čine ispunjenim i zadovoljnim i po tome određivati prioritete radije nego pokušati imati sve.

Motiv za učešće na Forumu menadžera mi je prije svega, mogućnost razmjene iskustava, ali i prezentacija naših dobrih praksi, obzirom da mi u Addiko banci imamo znatno više žena na sva tri nivoa menadžmenta, nego što je to slučaj u bilo kojoj drugoj organizaicji. U našem društvu pozicija žene menadžera je vrlo netradicionalna, pa mi je drago da smo u prilici pokazati naša praktična dostignuća“,  kazala je Sanela Pašić.

Tokom drugog dana Foruma biće održana panel diskusija „Kako poboljšati poslovno okruženje – dijalog donosioca odluka i privrednika“ čiji su učesnici Dalibor Tomaš, Vlada Republike Srpske; Elmedin Konaković, predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo; Srđan Praštalo, Vela Consulting; Branimir Muidža, Savjet stranih investitora u BiH i Goran Miraščić, Vlada Federacije BiH. 

Kompletan program V Poslovnog foruma menadžera možete pogledati na sajtu www.proeduca.net

 

Frontal
Twitter
Anketa

Da li već sada znate za koju političku partiju ili pojedinca ćete glasati na predstojećim lokalnim izborima?

Rezultati ankete
Blog