Vijesti

Mia Popić - novo ime među predavačima Poslovnog foruma menadžera u Bijeljini

Novo ime među predavačima V Poslovnog foruma menadžera je Mia Popić, psihoterapeut i koučing psiholog.

Kroz svoje predavanje pod naslovom „Da li žena može da bude i žena i lider?“, Popićeva će dati odgovore na sljedeća pitanja: Koje predrasude imamo o ženama u radnom okruženju? Da li su muškarci zaista bolji lideri od žena? Da li je budućnost biznisa ženskog roda i da lizaista možemo govoriti o “feminizaciji” menadžmenta?

„Vjerujem da hrabrost, domišljatost i naporan rad dovode do velikih postignuća, zbog čega podstičem svoje klijente da izađu iz zone komfora, pomalo rizikuju, otvore svoj um ka alternativnim perspektivama i izgrade samodisciplinovanu strategiju kretanja ka svojim ciljevima“,  kaže Mia.

O svom iskustvu u biznisu govoriće i Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Group BiH, koja je i učesnica panel diskusije prvog dana Foruma na temu „Izazovi u vođenju za žene menadžere“. 

„Osim generalnih izazova sa kojim se svaki menadžer susreće, poput činjenice da uspjeh ne dolazi bez predanog rada i kontinuirane edukacije, mislim da je za ženu glavni izazov pokušavati biti i žena, sa svim što ta uloga u našem društvu nosi i imati karijeru istovremeno. Imati karijeru ne znači biti na nekoj poziciji, nego raditi ono što voliš i što iziskuje mnogo vremena i energije. Ne vjerujem u teoriju da se može sve u isto vrijeme postići, ali sam kao svaka druga žena podložna nagonu da to pokušavam ostvariti. Zbog tog nagona je ženama u biznisu teže nego muškarcima. Nositi se sa tim izazovom po meni znači naći balans koji svakom individualno odgovara spram stvari koje nas čine ispunjenim i zadovoljnim i po tome određivati prioritete radije nego pokušati imati sve.

Motiv za učešće na Forumu menadžera mi je prije svega, mogućnost razmjene iskustava, ali i prezentacija naših dobrih praksi, obzirom da mi u Addiko banci imamo znatno više žena na sva tri nivoa menadžmenta, nego što je to slučaj u bilo kojoj drugoj organizaicji. U našem društvu pozicija žene menadžera je vrlo netradicionalna, pa mi je drago da smo u prilici pokazati naša praktična dostignuća“,  kazala je Sanela Pašić.

Tokom drugog dana Foruma biće održana panel diskusija „Kako poboljšati poslovno okruženje – dijalog donosioca odluka i privrednika“ čiji su učesnici Dalibor Tomaš, Vlada Republike Srpske; Elmedin Konaković, predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo; Srđan Praštalo, Vela Consulting; Branimir Muidža, Savjet stranih investitora u BiH i Goran Miraščić, Vlada Federacije BiH. 

Kompletan program V Poslovnog foruma menadžera možete pogledati na sajtu www.proeduca.net

 

Frontal
Twitter
Anketa

Treba li napraviti još migrantskih centara u BiH kako bi se pomoglo vlastima Unsko- sanskog kantona?

Rezultati ankete
Blog