Banja Luka

Студенти са Правног факултета у Приштини у посјети Бањој Луци

У Бањој Луци ће од 18. марта до 20. марта 2019. године боравити студенти, укупно њих 100, са Правног факултета Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици и студенти Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Домаћин ове посјете је Студентски савез Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, као званично студентско представничко тијело студената права.

Први дан планирано је да студенти обиђу Правни факултет гдје ће се ближе упознати са његовим радом и активностима, а након тога ће присуствовати промоцији монографије Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица „Битка за Сребреницу – Рат за цивилизацију“ аутора Душана Павловића.

Другог дана посјете студенти ће имати прилику да посјете институције Републике Српске, односно Народну скупштину Републику Српске и Владу Републике Српске, гдје ће се ближе упознати са начином рада и функцонисањем ових институција.

Након обиласка институција, за студенте је припремљен туристички обилазак града гдје ће се упознати са знаменитостима и споменицима Бања Луке.

"Ово није први пут да се реализује оваква посјета. И протеклих година Студентски савез Правног факултета био је домаћин колегиницама и колегама из Косовске Митровице и Источног Сарајева, а ми се надамо да ће се ова традиција наставити и у годинама које долазе.

Радујемо се овој посјети и сматрамо да су овакве посјете од вишеструке користи, те да доприносе снажнијем повезивању и увршћивању постојећих веза између братских факултета и студентских организација", наводи се у саопштењу Студентског савеза Правног факултета Универзитета у Бањој Луци.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog