Vijesti

Чубриловић са депутатом Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације

Предсједник НСРС Недељко Чубриловић данас је, у Бањој Луци, разговарао са депутатом Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације и чланом Комитета за међународне односе Јевгенијем А. Примаковим о могућностима унапређења привредне, научне, културне и међупарламентарне сарадње између Руске Федерације и Републике Српске.

На састанку, којем је присуствовао амбасадор Руске Федерације у Босни и Херцеговини Петр Иванцов, истакнуто је да Руска Федерација и Република Српска имају чврсте привредне, историјске и институциoналне везе, те да је неопходно даље радити на интензивирању економске, парламентарне, образовне и културне сарадње.

Предсједник Чубриловић је истакао да Народна скупштина Републике Српске има пријатељску сарадњу са Законодавном скупштином Санкт Петербурга, у складу са Протоколом о сарадњи између два парламента, те да је након посјете предсједнице Савјета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације Валентине Матвијенко, међупарламентарна сарадња подигнута на виши ниво, што је од посебног значаја за Народну скупштину Републике Српске.    

Предсједник Чубриловић захвалио се Руској Федерацији на објективном приступу и подршци политици дијалога и помирења у Босни и Херцеговини и региону, истакавши да је Руска Федерација показала да поштује Дејтонски мировни споразум и друге међународне акте.

Саговорници су размијенили мишљење и о процесу формирања власти у заједничким институцијама БиХ. Предсједник Чубриловић је истакао да је очигледно да одређене политичке странке из Сарајева свјесно блокирају формирање Савјета министара БиХ, чиме наносе штету цијелој земљи.  

 

Фронтал
 
Twitter
Anketa

Čega se u ovom trenutku najviše plašite?

Rezultati ankete
Blog