Banja Luka

Свечаном академијом почело обиљежавање 10 година оснивања Факултета политичких наука

Факултет политичких наука Универзитета у Бањој Луци обиљежава 10 година од оснивања, а у склопу тродневних активности данас је одржана свечана академија у амфитеатру Факултета.

Од 2009. године, када је ФПН основан као посебна подорганизациона јединица, ова високошколска установа је градила техничке, кадровске и научне капацитете.


У пуном амфитеатру, први се обратио декан Факултета политичких наука, проф. др Здравко Злокапа, истакнувши да је 10 година у животу једне институције мало, али да су иза овог факултета завидни резултати, како у научном, тако и у кадровском смислу. Он је додао како медији, центри за социјални рад, институције и истраживачки центри имају потребу за квалитетним кадром које школује ФПН.

Ректор Универзитета у Бањој Луци, проф. др Радослав Гајанин нагласио је како Факултет политичких наука јесте једна од најмлађих подорганизационих јединица Универзитета, али да је већ стасао у институцију са више него добрим резултатима. Такође, он је истакао важност гостујућих професора за развој Факултета, јер они додају квалитет наставном процесу.

На свечаној академији говорио је и емеритус Ненад Кецмановић, који је био декан Факултета у пресудном периоду: током његовог мандата изграђена је зграда факултета политичких наука, основан је Институт за друштвена истраживања и слично. Кецмановић је рекао да су институције Републике Српске препознале значај Факултета, па је уз њихову помоћ изграђена најмодернија зграда у Кампусу Универзитета у Бањој Луци.

Многи истакнути професори са Факултета политичких наука у Београду, са Филозофског факултета у Новом Саду, са Филозофског факултета у Источном Сарајеву, као и многобројне институције, добили су плакете и захвалнице за посебан допринос раду ове институције.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog