Društvo

Odabrano četvero ambasadora projekta Fudbal za prijateljstvo iz BiH

Anja Gačić, Slavko Roguljić, Lejla Salihović i Samra Osmanović predstavljaće BiH na finalu projekta u Madridu

Anja Gačić, četrnaestogodišnja reprezentativka WU16 reprezentacije Bosne i Hercegovine, trener je i igra u Akademiji Fudbala Sporting Teslić sa dječacima, kao i u ženskom fudbalskom klubu Sloga iz Petrova; Slavko Roguljić, golman Sport Teama iz Banjaluke; Lejla Salihović, članica Škole fudbala Respekt iz Sarajeva i Samra Osmanović iz Gračanice, igračica ŽFK Petrovo predstavljaće Bosnu i Hercegovinu ove godine na Forumu fudbala i prijateljstva u Madridu. Ovo četvero djece ambasadori su Bosne i Hercegovine za globalni projekat “Fudbal za prijateljstvo”. 

Ovogodišnji završni Forum fudbala i prijateljstva biće održan od 28. maja do 2. juna, u sedmici kad se održava finalni meč UEFA Lige šampiona u glavnom gradu Španije, Madridu. 

Glavni cilj projekta i ove godine je da podrži dječiji i omladinski sport, promoviše vrijednosti zdravog i aktivnog načina života i promoviše i njeguje poštovanje i toleranciju između različitih nacija i kultura svijeta. 

”Jako sam srećna, i kao fudbalerka i kao trener, što ću ove godine imati priliku da budem dio ove velike manifestacije. Jako volim fudbal, uživam u svemu što mi fudbal pruža, i jako se radujem prilici da se u Madridu družim sa djecom iz cijelog svijeta”, rekla je reprezentativka Anja Gačić koja će u Madridu imati zadaću da trenira mlade timove.

”Srećna sam što ću moći da se družim i igram fudbal sa dječacima i djevojčicama iz cijelog svijeta i što ću predstavljati svoju zemlju. Jako volim da igram fudbal i ponosna sam što ću predstavljati Bosnu i Hercegovinu“, rekla je Samra Osmanović, mlada fudbalerka iz Gračanice.  

”Čast mi je što sam među samo četvero djece iz Bosne i Hercegovine koji će biti ambasadori projekta u Madridu. Volim fudbal i baš se raduje što ću upoznati djecu iz cijelog svijeta koja podjednako vole fudbal, kao ja” rekla je Lejla Salihović, polaznica Škole fudbala Respekt, koja je dobitnik nagrade Šampion inkluzije UNICEF-a.

”Radujem se što ću putovati u Madrid i jedva čekam da se okupimo tamo. Da se upoznamo, igramo fudbal, družimo i, siguran sam da ćemo i naučiti nešto novo. Ja govorim engleski a nadam se da ću naučiti još neku riječ drugih jezika”, rekao je veselo Slavko Roguljić, mladi golman iz Banjaluke.

Bosna i Herzegovina je od prošle godine uključena u globalno priznati i višestruko nagrađivani međunarodni društveno-odgovorni projekat za djecu Fudbal za prijateljstvo, u okviru kog je prošle godine, po prvi put imala predstavnike na Forumu u Moskvi, ten a svečaom otvaranju Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018..

Međunarodni društveno odgovorni projekat za djecu u sportu “Fudbal za prijateljstvo” održava se pod pokroviteljstvom kompanije Gazprom od 2013. godine. Učesnici projekta su dječaci i djevojčice kao i deca-mladi novinari koji pokrivaju događaje projekta iz Međunarodnog dječijeg medija centra. Finalna manifestacija ovogodišnjeg “Fudbala za prijateljstvo” biće održana u Madridu od 28. maja do 2. juna. 

 

Frontal

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog