Društvo

Škola fudbala Respekt organizuje dvodenvni naučno sportski događaj u Sarajevu

Škola fudbala Respekt organizovaće od 24. do 25. aprila 2019. godine u hotelu Hollywood u Sarajevu dvodnevni sportski događaj STEP UP.

Događaj će okupiti fudbalske profesionalce, medicinske stručnjake, mlade fudbalere i fudbalerke i rekreativce entuzijaste koje povezuje ljubav prema fudbalu i posvećenost uključivanju i zadržavanju djece u fudbal. 

Sadržaj događaja je kombinacija dijaloga o značaju fudbala, fudbalskog turnira, filmske premijere o Školi fudbala Respekt, te razmjene Narukvica prijateljstva, povodom Međunarondnog dana fudbala i prijateljstva 25.4.


Dan fudbala i prijateljstva obilježava se  na inicijativu i uz podršku međunarodnog društveno-odgovornog projekata za djecu, Fudbal za prijateljstvo, koji je pokrenula i organizuje kompanija Gazprom – zvanični Partner UEFA Lige šampiona.

Centralna tema Međunarodnog simpozijuma je “Uključivanje i zadržavanje djece u fudbalu: Trener kao ključni faktor” a biće obrađena kroz pet panel diskusija o treneru kao stručnjaku, pedagogu/psihologu, roditelju/staratelju, motivatoru i menadžeru. 

Neki od učesnika Simpozijuma su: Igor Janković, Kristina Šešlija, Haris Alić, Nermina Vehabović-Rudež, Tarik Đođić, Ivana Vlaić, Memnun Suljagić, Mensur Dogan, Munir Talović, Jasmin Ligata, Nermin Gogalić, Aldin Ćenan, Zoran Vuković, Petar Nikolić, Hadis Zubanović i Sanel Konjhodžić.

Premijera dokumentarnog filma Škola fudbala Respekt zakazana je za 24.4. (srijeda), sa početkom u 20 sati, u hotelu Hills.  Trejler dokumentarnog filma je trenutno dostupan na YouTube platformi

Ženski fudbalski turnir je regionalnog karaktera i održaće se u KSC Ilidža. Ovaj turnir okupiće djevojčice uzrasta do 15 godina iz  timova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore. Grupna faza takmičenja planirana je 24.4. (srijeda)  od 8 do 14 sati. Polufinalne i finalne utakmice Regionalnog ženskog fudbalskog turnira održaće se 25.4. (četvrtak) od 14 do 16:30 sati.

Škola fudbala Respekt dobitnik je priznanja Šampioni inkluzije koju su 2018. godine dodijelili UNICEF BiH i Delegacija Evropske unije u BiH, te prva u BiH dobitnica UEFA Children Award nagrade.

 
Frontal
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog