Sport

Чудо се догодило, Ливерпул је у финалу Лиге шампиона!

Ливерпул је савладао Барселону са неопходних 4:0 на Енфилду и тако се пласирао у финале Лиге шампиона другу сезону узастопно.

Чудесна ноћ на Енфилду донијела је утакмицу са четири поготка у мрежи коју је бранио голман Барселоне Марк Андре Тер Штеген, још једно европско финале за Ливерпул и, барем подједнако значајно за надградњу ионако бремените историје „редса", још један чудесан преокрет.

Барселона је у меч ушла са комотношћу високе предности из меча у Каталонији, али и са опрезом тима који није био превише доминантан у првом дуелу, али и који је јако скоро испустио три гола предности у нокаут фази Лиге шампиона.

Идеја је била – као и многим екипама које играју као гости на Енфилду – да намјетањем нешто споријег ритма пацификују Ливерпул. У првом дијелу, и поред примљеног гола (Дивок Ориги, који свакако не би играо да је Фирмино био спреман, био је стријелац, што је његов први гол у Лиги шампиона у каријери), то је дјеловало доста успјешно, па је Барселона створила и неколико прилика приде.

Међутим, само у једном периоду другог дијела, дословце два минута је трајао, Барселона је испустила узде којима је контролисала насртаје противника. Ливерпул је преко Вајналдума, који је меч почео на клупи, постигао два гола (у 54. и 56. минуту, што су, да ли ико више вјерује у случајности, управо минути у којима су постизани голови у Истанбулу у финалу Лиге шампиона 2005. године), а тиме је, наравно, меч рестартован резултатски. O темпу утакмице говори чињеница да је између стопроцентне шансе Луиса Суареза и другог гола репрезентативца Холандије прошло четири минута и 40 секунди!

Поново је Барселона створила неколико прилика, чак једну из веома интелигентно осмишљеног корнера, али није успијевала да савлада Алисона. Једино је он, практично, успијевао да заустави Месија, али само један фудбалер и јесте довољан.

Када је дјеловало да би меч могао да оде у продужетке, Ливерпул је извео потез вечери – Трент Александер Арнолд је извео корнер на брзину, схвативши да је Ориги сам у казненом простору неприпремљеног противника (фудбалери Барселоне нису били ни почели да се постављају у дефанзивну структуру намијењену брањењу корнера), а Белгијанац из другог шута у оквир гола постиже и други гол, а четврти гол за енглески тим.

 

Извор: РТС
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog