Zanimljivosti

Noć u najskupljem odmaralištu na svijetu košta sto hiljada evra (VIDEO)

Najskuplje odmaralište na svijetu, u kom jedno noćenje košta sto hiljada evra, otvoreno je na privatnom ostrvu Banva. Smješten je u arhipelagu Palavan na Filipinima i smatra se „posljednjim ekološkim utočištem”. Prema podacima na njihovoj veb stranici prostire se na više od 60 hiljada kvadratnih metara, a navodi se i da je u pitanju „privatan svet u kom vrijeme stoji” i gdje se temperatura rijetko kada spušta ispod 30 stepeni celzijusa.

Smještaj je, naravno, luksuzan, a u odmaralištu postoji šest vila od kojih svaka ima privatni bazen, terase sa hidromasažnom kadom i prozore koji je protežu od poda do plafona. Postoji i restoran koji služi sveže uzgojenu lokalnu hranu, a spa centar gostima omogućava neograničen broj tretmana bez dodatne naplate, piše Dejli mejl.

U ponudi je i veliki broj aktivnosti kao što su ronjenje, džet-ski, jedrenje, joga i tenis. U blizini je i priroda za istraživanje, a turisti tamo mogu vidjeti kornjače i ptice „megapodius” karakteristične za područje Filipina. Postoji i stručnjak za životinje sa kojim turisti uvek mogu da razgovaraju, prenosi Jutarnji list.

Najbolji način za dolazak na ovo ostrvo je hidroavion, koji košta 990 dolara za devet putnika, ili helikopter iz Manile za koji pet putnika treba da izdvoje 11.580 dolara. Jasno je da je iskustvo na ovom privatnom ostrvu dostupno samo za najbogatije, ali postoji i način kako da se smanji cijena. U vilu je moguće smjestiti 48 osoba, tako da je moguće podijeliti troškove ako putuje veća grupa ljudi. Tako bi noćenje po osobi koštalo 2.083 dolara, a mininalno vrijeme boravka, u zavisnosti od toga koje je doba godine, je od tri do pet noći.

 

Izvor: Politika
Twitter
Anketa

Да ли ћете искористити туристички ваучер?

Rezultati ankete
Blog