Sport

Кад се мора, Моура

Ајаксову бајку и сезону из снова покварио је у сензационалном мечу невјероватни Бразилац Лукас Моура са три гола у Амстердаму. "Копљанике" су секунде дијелиле од пласмана у финале, али је нападач Тотенхема на истеку петог минута надокнаде времена својим трећим голом на мечу комплетирао хет-трик и одвео екипу Маурисија Покетина у финале, гдје их чека Ливерпул.

У првој утакмици Ајакс је у Лондону побиједио са 1:0, па ће Тотенхем први пут играти у финалу Лиге шампиона захваљујући већем броју постигнутих голова у гостима.

Домаћин је, предвођен Душаном Тадићем, имао је великих 2:0 на полувремену захваљујући головима Матијаса Де Лихта у петом и Хакима Зијеха у 35. минуту, али је у наставку невјероватни Бразилац Лукас Моура са три гола, у 55, 59. и 90+5. минуту одвео екипу Маурисија Покетина у финале...

Ајакс је одлично започео меч уз величанствену подршку на стадиону "Јохан Кројф". Тадић је већ у четвртом минуту шутирао на гол Лориса који је некако успио да заустави његов покушај и лопту послао у корнер. Шене је извео корнер а маестрални Де Лихт главом послао лопту у мрежу тима из Лондона.

"Копљаници" су дуплирали предност у 36. минуту када је Тадић асистирао Зијеху који је је шутирао из прве за великих 2:0. Са тим резултатом се и отишло на одмор.

Тотенхем је од старта другог полувремена преузео иницајативу која се брзо исплатила, а јунак је био Лукас Моура. Прво је у 55. минуту сјајно завршио контранапад свог тима, а потом се у 59. минуту најбоље снашао у гужви у казненом простору и савладао голмана Ајакса за 2:2.

Прилике су се ређале на обје стране али све до зауставног времена није било гола. У надокнади времена обје екипе су биле у прилици да постигну погодак и када је свима дјеловало да ће Ајакс успјети да се одбрани и пласира у финале услиједио је шок. Моура се изборио за простор у шеснаестерцу, примио пас који је послао Али и погодио за велико славље своје екипе.

Тотенхем ће у финалу 1. јуна у Мадриду играти против Ливерпула, који је у другом полуфиналу био бољи од Барселоне.

 

Извор: РТС
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog