Banja Luka

Zmijanjski park krasiće Banjaluku?

Banjalučanin Robert Dacešin, poznati banjalučki putopisac, bloger, ali i magistar ekonomije je zajedno sa Nikolom Brkovićem kreirao prijedlog za novi sadržaj u gradu, Zmijanjski park.

"Kao jedina UNESCO zaštićena baština grada, smatramo da je Zmijanski vez nedovoljno ispromovisan, te smo odlučili da ga predstavimo na ovaj način. Dugo sam razmišljao o ideji za promociju ovog simbola grada, a na prijedlog Zorana Talića odlučili smo da to bude sadašnji park između Narodnog pozorišta i kafića Dionis, na kojem trenutno gotovo da nema ništa. Vodili smo se tim da ne diramo samu veličinu parka, kao ni postojeću živu ogradu, i da uz mali budžet pokušamo kreirati nešto novo i zanimljivo. Staze u parku bi bile popločane kamenim kockama sa motivima Zmijanjskog veza", napisao je Robert na svom fb profilu.


Sljedeći korak je da se podnese inicijativa gradu kako bi se ideja prihvatila.

"Na ovaj način, dajemo našem gradu jedan skroz novi turistički objekat i mjesto na koje sa ponosom možemo dovesti svakoga ko nas posjeti. Bilo bi sjajno kada bi više ulica u našem gradu dobilo ovaj pečat, kao recimo Šolajina ulica u kojoj je sanacija u toku", objasnio je Dacešin.

Nacrt ovog projekta uradio je talentovani Nikola Brković iz N design. Arhitektura studia.

 

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog