Region

SDSS odgovorio vandalima koji su uništili njihove plakate

Nakon serije plakata na kojima su predstavljeni kandidati sa SDSS-ove liste, ta stranka je krenula u završnu fazu predizborne kampanje za evropske izbore.

Ovaj put riječ je o billboardima na kojima SDSS na ćiriličnom i latiničnom pismu zahvaljuje svima koji su uništili njihove plakate i tako ponudili odgovor na jedan od predizbornih slogana - "Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj".

‘Hvala vam što se uništavali plakate. Bili ste dio naše kampanje!', poručili su iz SDSS-a vandalima koji su ostavili trag na njihovom plakatima u većini hrvatskih gradova.

Počelo je sa Siskom gdje su iskidani, dok su u Splitu - kao i u drugim gradovima - nikad pronađeni počinioci na njih napisali "Srbe na vrbe", "Palite traktore", "Za dom spremni"', "Orjunaši"', i "‘NDH".

Najgnusnije poruke - "Zakolji srpsku decu"' i "Ubi Srbina" - u utorak su osvanule na plakatu u Ulici grada Vukovara Zagrebu.

Poruke mržnje osudile su brojne osobe iz javnog života, a Miloradu Pupovcu i njegovoj listi javnu podršku pružio je Miroslav Ćiro Blažević, bivši hrvatski selektor.

 

Izvor: rts

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog