Republika Srpska

Отворен изложбени сајам у Линцу

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас, у Линцу, свечаном отварању изложбено-продајног салона за привреднике из Републике Српске.

Предсједник Вишковић је оцијенио да отварање овог салона има вишеструки значај и да је основни циљ промоција интереса и потенцијала привреде Републике Српске у иностранству. 

Предсједник Владе је изразио увјерење да ће изложбени простор свим излагачима омогућити да на непосредан начин пронађу свој пут до аустријског тржишта и да ће активности овог центра допринијети успостављању нових привредних веза са партнерима у Аустрији.


Нагласио је да је Влада Републике Српске, у сарадњи са Привредном комором и Представништвом у Аустрији, подржала ову идеју и омогућила предузећима из Српске да се организовано представе потенцијалним партнерима у Аустрији.

Предсједник Владе Српске је рекао да је с разлогом изабран Линц као погодно мјесто за отварање изложбеног простора, с обзиром на географски положај, али и на чињеницу да је привреда регије Горње Аустрије изузетно развијена и богата, те је у том смислу Влада Српске препознала привреднике ове области као потенцијалне партнере у будућности.

Истакао је да је посебно важно што у овом пројекту учествују фирме из различитих области попут дрвопрерађивача, грађевинских фирми, представника прерађивачке индустрије чији ће се производи, захваљујући изложбеном простору Српске, промовисати на иностраном тржишту.

Предсједник Владе Српске је подсјетио да обим робне размјене између Републике Српске и Аустрије расте из године у годину, као и покривеност извоза увозом, те да се, у том погледу, нада унапређењу сарадње и у будућности.


Нагласио је да ће Влада Републике Српске наставити да ради на побољшању пословне климе, јер је развој привреде приоритет који ће Српску учинити економски стабилнијом.

У оквиру изложбено-продајног простора чија је величина 500 метара квадратних, око 35 компанија из Републике Српске излаже своје производе намијењене за тржиште Аустрије, Њемачке и Чешке.

Отварању салона у Линцу присуствовали су и министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић и предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић, привредници и званичници из Аустрије и представници тамошњих компанија.

 

Фронтал

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog