Sport

Mladi predstavnici BiH učestvovali u postavljanju svjetskog rekorda (FOTO/VIDEO)

Mladi igrači, novinari, sudije i treneri koji učestvuju na glavnom fudbalskom treningu mješovitih “Timova prijateljstva” kandidovali su se kod prestižne organizacije kako bi zabilježili rekord GUINNESS WORLD RECORDS®.

Cilj je bio da predstave najveći broj različitih nacionalnosti fudbalera u okviru aktivnog fudbalskog programa na terenu, u istoriji ovog sporta do sada – pred zvaničnim bilježnikom ove renomirane publikacije. 

Stručni žiri je potvrdio da su djeca 57 različitih nacija koja su danas učestvovala na treningu, postavila svjetski rekord GUINNESS WORLD RECORDS®. 


Projekat Fudbal za prijateljstvo kompanije Gazprom, ujedinio je djecu iz više od 60 zemalja i regija svijeta, a stroga pravila koja propisuje GUINNESS WORLD RECORDS® ispunili su njih 57 na najljepšem treningu na svijetu.


Ambasadori Bosne i Hercegovine u Madridu su djeca iz četiri bosansko-hercegovačka grada i opštine, Banja Luke, Sarajeva, Teslića i Gračanice -  Slavko Roguljić, Anja Gačić, Samra Osmanović i Lejla Salihović.  (Luka Marković, Juventus U-19 i Samra Osmanović BiH)

Finalne utakmice mladih fudbalera su u toku, a prva tri kruga su sve četvoro bh. ambasadora uspješno odigrali.  

 

Frontal

 

Twitter
Anketa

Da li već sada znate za koju političku partiju ili pojedinca ćete glasati na predstojećim lokalnim izborima?

Rezultati ankete
Blog