Sport

Mladi predstavnici BiH učestvovali u postavljanju svjetskog rekorda (FOTO/VIDEO)

Mladi igrači, novinari, sudije i treneri koji učestvuju na glavnom fudbalskom treningu mješovitih “Timova prijateljstva” kandidovali su se kod prestižne organizacije kako bi zabilježili rekord GUINNESS WORLD RECORDS®.

Cilj je bio da predstave najveći broj različitih nacionalnosti fudbalera u okviru aktivnog fudbalskog programa na terenu, u istoriji ovog sporta do sada – pred zvaničnim bilježnikom ove renomirane publikacije. 

Stručni žiri je potvrdio da su djeca 57 različitih nacija koja su danas učestvovala na treningu, postavila svjetski rekord GUINNESS WORLD RECORDS®. 


Projekat Fudbal za prijateljstvo kompanije Gazprom, ujedinio je djecu iz više od 60 zemalja i regija svijeta, a stroga pravila koja propisuje GUINNESS WORLD RECORDS® ispunili su njih 57 na najljepšem treningu na svijetu.


Ambasadori Bosne i Hercegovine u Madridu su djeca iz četiri bosansko-hercegovačka grada i opštine, Banja Luke, Sarajeva, Teslića i Gračanice -  Slavko Roguljić, Anja Gačić, Samra Osmanović i Lejla Salihović.  



(Luka Marković, Juventus U-19 i Samra Osmanović BiH)

Finalne utakmice mladih fudbalera su u toku, a prva tri kruga su sve četvoro bh. ambasadora uspješno odigrali.  

 

Frontal

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog