Sport

Tim Lejle Salihović pobjednički na UEFA terenu Plaza Mayor (FOTO)

Lejla Salihović u pobjedničkom timu završnice Međunarodnog turnira Fudbal za prijateljstvo 2019 – Roberto Karlos uručio im je trofej! Liverpool dobitnik Kupa devet vrijednosti – odluka učesnika 7. Fudbala za prijateljstvo

Sjajna završnica Gazpromovog projekta Fudbal za prijateljstvo za delegaciju Bosne i Hercegovine.

Tim Antiguan Racer u kome je i naša Lejla Salihović, igračica ŠF Respekt iz Sarajeva i jedna od četvoro ambasadora Bosne i Hercegovine u projektu Fudbal za prijateljstvo, pobjedio je u finalu ovogodišnjeg turnira, čime je zatvoren ovogodišnji projekat u madridu. Finalna utakmica je odigrana na Plaza Mayor, terenu UEFA šampionata u centru Madrida, uoči finala UEFA Lige šampiona. 

”Jako sam ponosna jer smo svi u timu igrali dobro, družili se i nismo čak ni bili opterećeni pobjedom pa je zato još i ljepše što smo osvojili trofej. Mislim da je timska igra i saradnja na terenu presudila. Sretna sam jer sam na pravi način predstavila Bosnu i Hercegovinu i Školu fudbala Respekt”, rekla je Lejla.


Mediji su prenijeli i da je Lejla sjajan sportista nakon što je, umjesto da se raduje pobjedi, prišla uplakanoj igračici iz protivničkog tima Tasmanian Devil da je utješi i tako pridobila simpatije svih prisutnih na Plaza Mayor.

Trofej je pobjedničkoj ekipi uručio Roberto Karlos, poznati brazilski fudbaler – reprezentativac koji je, kako tvrde fudbalski stručnjaci, svoje najbolje fudbalske rezultate ostvario upravo u Španiji, igrajući za Real Madrid.

Pred finalnu utakmicu Fudbala za prijateljstvo, odlukom učesnika turnira, dodijeljen je ovogodišnji Kup devet vrijednosti i to upravo za FC Liverpool koji je na utakmici finala UEFA Lige šamiona pobijedio FC Tottenham rezultatom 2:0 i tako, po šesti put, postao nosilac titule prvaka.

BH delegaciju Gazpromovog projekta Fudbal za prijateljstvo činili su još Anja Gačić, četrnaestogodišnja reprezentativka WU16 reprezentacije Bosne i Hercegovine, trener i fudbalerka u Akademiji Fudbala Sporting Teslić sa dječacima, kao i u ženskog fudbalskog kluba Sloga iz Petrova; Slavko Roguljić, golman Sport Teama iz Banjaluke i Samra Osmanović iz Gračanice, igračica ŽFK Petrovo koji su sa svojim timovima došli do četvrtine i polufinala takmičenja, dok je Samra bila dio sastava Fudbala za prijateljstvo koji je učestvovao u postavljanju svjetskog rekorda za trening sa najvećim brojem različitih nacionalnosti na svijetu – njih čak 57. Na kraju treninga, projekat je  dobio je zvanični GUINNESS WORLD RECORDS® sertifikat.

Više od 800 učesnika ovogodišnjeg finalnog događaja Fudbala za prijateljstvo okupilo je učesnike iz više od 60 zemalja i regija, 57 nacionalnosti iz cijelog svijeta koji su igrali u 32 međunarodna tima sastavljena od djece fudbalera i fudbalerki koji imaju po 12 godina, i mladih trenera/trenerica koji imaju po 14 godina.

 

Frontal
Twitter
Anketa

Da li stanovnicima Republike Hrvatske treba uvesti karantin u trajanju od 14 dana pri ulasku u BiH kao što je Hrvatska uvela stanovnicima BiH?

Rezultati ankete
Blog