Sport

Luka Jović predstavljen na Santjago Bernabeu (VIDEO)

"Ti si jedan od najvećih strijelaca golova u Evropi i imaš pred sobom najveći izazov u karijeri“, rekao je Florentino Perez.

Predsjednički boks na Santjago Bernabeu bio je svjedok predstavljanja Luke Jovića kao novog igrača Real Madrida, nakon potpisivanja ugovora s klubom narednih šest sezona. 


Nakon što je prikazan video najboljih trenutaka karijere novog Realovog igrača, Florentino Perez je uzeo riječ kako bi pozdravio Jovića: "Imao si sjajnu sezonu sa 27 golova koji su te učinili jednim od najvećih strelaca u Evropi, ali naši fanovi će od tebe tražiti mnogo više jer znaju šta sve možeš ponuditi svojim velikim kvalitetom. Dakle, imaš pred sobom najveći izazov u karijeri.

Luka Jović, ti si sada igrač Real Madrida. Čestitamo i hvala što si izabrao ovu značku i ovaj dres da nastaviš da rasteš kao jedan od najboljih napadača na svijetu. Došao si ovako daleko i dobro znamo da su drugi veliki klubovi htjeli takođe tebe zbog tvog talenta i sposobnosti da radiš naporno. Ali želio si biti dio legende kakav je Real Madrid i morao si se teško boriti kako bi to postigao", kazao je Perez i dodao: "Danas je jedan od onih dana kada mnogi navijači Real Madrida osjećaju sreću jer dočekaju jednog od onih igrača koji su predodređeni da budu dio te misije".

Jović je u svom obraćanju poruči da će dati sve da pomognem u osvajanju naslova.

"Sada sam najsrećniji klinac na svijetu koji je potpisao ugovor s najvećim klubom. Daću sve da pomognem Real Madridu da osvoji više trofeja i titula. Hvala svima".


Prije poziranja u dresu Real Madrida u predsjedničkom boksu, Jović je potpisao ugovor u dvorani za sastanke na stadionu u pratnji Florentina Pereza. 

Nakon potpisivanja, srpski napadač je dobio sat, repliku Santjago Bernabea i dres sa njegovim imenom.

 


Frontal/D.S.

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog