Republika Srpska

Вијетнамски бизнисмен жели да улаже у Српску

Предсједник вијетнамске корпорације “Сапа тале груп” Маи Ву Мин рекао је да жели да улаже у Републику Српску, те да је заинтересован за инвестирање у аутопутеве, фабрике, као и геотермалну енергију.

Вијетнамски бизнисмен јуче се састао са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем како би размотрили могућности сарадње и улагања у овај град.

Ву Мин, који је током посјете Српској разговарао и са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, каже да је већ идентификовао одређене пројекте у које би желио да инвестира.

- Бићу срећан да са својим партнерима инвестирам у Републику Српску и цијелу БиХ, а досадашњи разговори на највишим нивоима дају наду у сигурност инвестиције - рекао је Ву Мин. Према његовим ријечима, током боравка у Републици Српској пробао је ракију од дуње и радо би све произведене количине откупио и извезао у Вијетнам и Азију.

Говорећи о евентуалним инвестицијама, Ву Мин сматра да у Републици Српској и БиХ влада добра пословна клима за инвестирање.

- Ово је моја прва посјета током које сагледавам могућности које пружа Република Српска и БиХ. Сматрам да је БиХ, али и цијели Балкан, ново тржиште за Азију, а моја компанија се бави финансирањем великих пројеката. Веома ми је битно да је власт у Републици Српској отворена за сарадњу и надам се да ћемо у наредном периоду конкретно сарађивати - рекао је Ву Мин након састанка са првим човјеком Бијељине.

Мићић је изразио задовољство што је један од богатијих људи из Вијетнама заинтересован за инвестирање у Бијељину, Републику Српску и БиХ. - Ријеч је о значајном инвеститору који је познат у свијету, а посебно нас радује чињеница што је изразио интересовање за потенцијале којима располаже наш град - навео је Мићић. Он је рекао да су госту из Вијетнама представљени пољопривредни потенцијали, као и туристички, укључујући и “Бању Дворови” и геотермални извори којима располаже, те могућности у дрвној индустрији и пословне зоне.

 


Извор: Глас Српске

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog