Republika Srpska

Rajaner želi 120.000 putnika na letovima ka Banjaluci

Avio-kompanija Rajaner i Banjaluka ostvaruju izuzetno dobru saradnju, a cilj je 120.000 putnika u narednoj godini, rekao je zamjenik menadžera ove irske kompanije za jugoistočnu Evropu i Balkan Denis Barabas.

Barabas kaže da su sve avio linije iz Banjaluke maksimalno iskorišćene. 

- Drago mi je što se razvijamo u Banjaluci, uvođenjem nove linije za Berlin od ove godine, kao i popularnim konekcijama ka Šarleroj aerodromu u Briselu, aerodromu Memingen, te Skavsta u Stokholmu - rekao je Barabas za Glas Srpske. 

On kaže da uvijek postoji interesovanje za nove linije, ali da njihovo uvođenje zavisi od toga da li su ispunjeni svi faktori, od potražnje putnika, dostupnih kapaciteta avio-flote, troškova aerodroma do operativnih potreba. 

Barabas kaže da Ryanair nudi najniže cijene karata u Evropi i da one stalno padaju, te kao ilustraciju navodi da su karate u ovoj godini pojeftinile za 6%, i to na 37 evra. 

- Putnici redovno posjećuju naš sajt i naloge na društvenim mrežama, gdje objavljujemo sve naše fantastične prodaje avionskih mjesta do svih destinacija, uključujući letove iz i ka Banjaluci - rekao je on. 

Barabas je naveo da ova kompanija povezuje više od 200 destinacija u 37 zemalja sa flotom od 475 aviona.

On dodaje da je Rajaner "naručio" dodatnih 210 “boing 737” aviona, koji će omogućiti “Rajaner holdingu” da snizi cijene i poveća broj putnika na 200 miliona do fiskalne 2024. godine. “Rajaner” ima tim sa više od 19.000 visoko obučenih profesionalaca, koji kompaniji donose broj jedan poziciju u Evropi u pogledu ažurnosti i tačnosti i produžavaju rekord od 34 godine letova bez većih sigurnosnih propusta ili nesreća.

 

Izvor: Glas Srpske
Blog