Banja Luka

Од понедјељка љетњи ред вожње

Као и претходних тако и ове године, завршетком школске године и почетком сезоне годишњих одмора ступа на снагу љетњи режим одржавања радова вожње.

Организација система јавног превоза путника на подручју града функционише, као и у свим осталим градовима попут Београда, Загреба, Новог Сада, Љубљане и других, са два режима одржавања реда вожње, и то зимским и љетним, који је прилагођен смањеним превозним потребама.

Љетњи ред вожње у јавном градском и приградском превозу путника на подручју града почиње 24. јуна и траје до 18. августа.

-Битно је истаћи и напоменути да се не ради о укидању линија нити о превеликим промјенама у броју полазака, већ само о корекцијама и то на одређеним линијама. У току једног радног дана у оба смјера је до сада било око 2.300 полазака, а у љетном режиму ће бити око 2.000 полазака, тако да се може закључити да се ради о корекцији од 15% на нивоу града – појаснили су из Одјељења за саобраћај и путеве.

Прецизирали су да су приликом одређивања датума, прикупљени подаци о завршетку текуће школске године, часовима који морају бити надокнађени, припремним активностима за почетак нове школске године, почетку нове школске године, као и почетку сезоне годишњих одмора.

 

Извор: banjaluka.rs.ba
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog