Banja Luka

Do kraja godine rekonstrukcija spomen-obilježja u Drakuliću

Do kraja godine biće rekonstruisano spomen-obilježje u Drakuliću posvećeno žrtvama genocida i ustaškog pokolja Srba u tom naselju, kao i u obližnjim mjestima Motike, Šargovac i u rudniku Rakovac, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Ministar Milunović je istakao da je Vlada Republike Srpske spremna da sufinansira rekonstrukciju ovog veoma značajnog spomenika iz Drugog svjetskog rata.

„Ne smijemo dozovoliti da genocid u Drakuliću  bude zaboravljen.  Naša je obaveza da na  dostojanstven način čuvamo sjećanje na 2370 srpskih civila, koje su 7. februara 1942.godine ustaše ubile na monstruozan način, bez ijednog ispaljenog metka“ rekao je Milunović posebno istakavši da je među mučki ubijenim Srbima bilo oko 500 djece.

Iz Gradske uprave Grada Banja Luka saopšteno je da je  idejni projekat  već završen i da će Grad pristupiti narednim fazama realizacijeovog važnog  projekta.

Takođe, razmatra se i o izgradnji Centralnog spomenika borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpske, koji će dostojno čuvati pomen na sve poginule borce.

 

Frontal
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog