Republika Srpska

Fiskalne račune slati tek kada budu objavljena pravila

Građani Republike Srpske koji žele da učestvuju u nagradnoj igri "Deset računa izbroji i stan osvoji" još ne treba da šalju fiskalne račune i slipove, dok ne budu objavljena pravila i adresa na koju će slati koverte, rekao je Srni član Radne grupe za organizaciju nagradne igre Rade Šegrt.

On je naveo da će Pravila nagradne igre, čiji je cilj suzbijanje sive ekonomije, biti objavljena polovinom jula, do kada će se završiti nabavka nagrada.

Šegrt je podsjetio da su glavne nagrade stanovi u Banjaluci, a da će se nagrade izvlačiti u više krugova, s tim da će prvo izvlačenje biti 22. septembra.

Prema njegovim riječima, Vlada trenutno privodi kraju proceduru nabavke stanova koji će biti dio nagradnog fonda, a svi stanovi će biti na području grada Banjaluke.

"U nagradnoj igri mogu da učestvuju svi građani BiH koji skupe 10 fiskalnih računa izdatih na teritoriji Republike Srpske ili 10 slipova koje dobijaju prilikom plaćanja robe ii usluge kreditnim kartica. U nagradnoj igri ne važe slipovi koji se dobijaju prilikom podizanja gotovine na bankomatima", pojasnio je Šegrt, te dodao da će u nagradnoj igri važiti svi fiskalni računi i slipovi izdati od 1. juna.

"Svi podaci o stanovima, lokaciji i površini biće objavljeni u pravilima nagradne igre, a plaćanje poreza na dobitak na sebe će preuzeti priređivač nagradne igre", rekao je Šegrt.

Cilj nagradne igre, koju Vlada Republike Srpske organizuje u saradnji sa Udruženjem ekonomista "Svot", jeste podsticanje izdavanja fiskalnih računa i smanjenje sive ekonomije.

 

Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog