Zanimljivosti

U znak sјećanja na slavnog oca, ista fotografija 15 godina kasnije

Robert Irvin, sin slavnog „lovca na krokodile“ Stiva Irvina, u spomen na svog pokojnog oca ponovio je njegov podvig od prije 15 godina i to zabilježio na fotografiji.

Petnaestogodišnji Robert se bavi fotografijom, ali ide očevim stopama. Redovno posjećuje australijski zoološki vrt i radi s mnogim životinjama, od kojih su neke izrazito opasne.

„Tata i ja hranimo Marija... isto mjesto, isti krokodil - dvije fotografije dijeli samo 15 godina“, napisao je ispod objave Robert.


Robert je na svom nalogu na Tviteru i Instagramu objavio fotografiju na kojoj hrani krokodila Marija na istom mjestu kao i njegov otac, Stiv, 15 godina ranije.

Stiv Irvin je smrtno stradao 2006. godine u 44. godini, kada ga je tokom snimanja televizijske emisije ubola morska raža. Vodio je emisiju „Lovac na krokodile“ po kojoj je kasnije i dobio nadimak. Bio je pasionirani proučavalac života divljih zvjeri i njihove zaštite.

Robert, njegova starija sestra Bajndi i majka Teri, nastavili su Stivovo naslijeđe brinući se o više od 1.200 životinja u australijskom zoološkom vrtu. Njihov rad je takođe pretočen u seriju televizijskih emisija.

 

Izvor: RTS
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog