FOTO

Putin se sastao sa papom u Vatikanu (FOTO)

Ruski predsjednik Vladimir Putin susreo se sa papom Franjom, dan prije nego što katolički lideri iz Ukrajine treba da dođu u Vatikan kako bi razgovarali o krizi u svojoj zemlji i usred nagađanja da bi njegova posjeta mogla biti uvod u prvu posjetu pape Rusiji, javio je Rojters.

Putin, koji je već dva puta ranije susreo sa papom Franjom, stigao je u Vatikan na početku 10-časovne posjete Italiji tokom koje će razgovorati i sa italijanskim premijerom Đuzepeom Konteom. Njegova crna limuzina došla je u Vatikan sa više od 50 minuta zakašnjenja.

Rojters podsjeća da je Putin zakasnio 50 minuta i na svoj prvi sastanak sa Papom Franjom 2013. godine, a više od sat vremena na njihov drugi susret 2015. godine.

Ukrajina, koja ostaje teško pitanje u odnosima između Vatikana i Rusije, trebalo bi da bude glavna tema razgovora u zvaničnoj papskoj biblioteci u vatikanskoj Apostolskoj palati.

Kada su se posljednji put sastali 2015. godine, papa je pozvao Putina da učini „iskren i veliki napor” za postizanje mira u Ukrajini i pomogne u okončanju sukoba između ukrajinskih vladinih snaga i proruskih pobunjenika na istoku.

Poslije susreta sa papom Putin će se sastati sa predsjednikom Italije Serđom Matarelom, a nakon večere koja će biti priređena u njegovu čast ruski predsjednik će se vratiti u Moskvu, prenosi Tanjug.

 

Izvor: Politika

 

 

 

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog