Vijesti

PUTEVI REPUBLIKE SRPSKE: Direktor Nešić potrošio 180 hiljada maraka na nove službene limuzine

Kako je odlučio da „osvježi“ vozni park preduzeća tako je nabavku podijelio u dva lota pa na tenderu odabrao banjalučke firme „Auto servis NV“ i „Audi centar“. One su bile i jedini ponuđači za Nešićevo šoping namaštavanje vrijedno 180.000 KM.

Luksuz u javnom preduzeću „Putevi Republike Srpske“ izuzetno se cijeni pa je tako vršlac dužnosti direktora Nenad Nešić u planu javnih nabavki poželio, a sada sebi i ispunio želju pa pazario nova službena vozila za čak 180.000 KM.

Kako je odlučio da „osvježi“ vozni park preduzeća, tako je nabavku podijelio u dva lota pa na tenderu odabrao banjalučke firme „Auto servis NV“ i „Audi centar“. One su bile i jedini ponuđači za Nešićevo šoping namaštavanje.

Ponuda „Auto servisa NV“ bila je vrijedna 64.947 KM sa uračunatim PDV-om i, interesantno, tek 52 KM jeftinija od procjene direktorovog tender-tima. „Audi centar“ ponudio je vozilo za 114.979 KM, odnosno tek 20 KM jeftinije od procijenjene vrijednosti nabavke.

Ove dvije firme, zajedno sa "Autokomercom VS" Siniše Vidovića, isporučile su u maju ove godine sedam luksuznih automobila vrijednih pola miliona KM Narodnoj skupštini Republike Srpske.  


 

NI GODINA OD PRESKUPE OBNOVE VOZNOG PARKA

Nova kupovina službenih vozila za potrebe "Puteva" uslijedila je 11 mjeseci nakon što je Nešić odlučio da nabavi 20 putničkih i jedno terensko vozilo od „Autokomerca VS“ i „Auto plusa“ iz Banjaluke. To je građane Republike Srpske koštalo oko 680.000 KM.

Tenderi v.d. direktora „Puteva“ i novoizabranog potpredsjednika Demokratskog narodnog saveza, koji je i na privremenom radu u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, obiluju zanimljivostima te to nije zaobišlo ni ovaj – za svaki od pet lotova stigla je samo po jedna ponuda. „Autokomerc VS“, ovlašteni zastupnik „Škode“, pokrio je prva četiri, dok je peti bio rezervisan za „Auto – plus“, ovlaštenog zastupnika za „Hyundai“.


Prvi lot obuhvatao je kupovinu 13 automobila vrijednosti 260.000 KM, drugi – četiri vozila od 160.000 KM, treći, luksuzniji – dva vozila vrijedna 118.000 KM i četvrti, najluksuzniji – jedno vozilo od 72.000 KM. Peti lot tražio je terensko vozilo vrijedno 68.789 KM.

ISOFIX ZA DJEČJA SJEDIŠTA U SLUŽBENIM VOZILIMA

Nešić je pobrojao i opremu - dvoozonske digitalne klima uređaje sa senzorom vlage, komfornu telefoniju bez vanjske antene, putni kompjuter u boji, parking senzore, ladice za kišobrane i rukavice osvjetljene i s hlađenjem, isofix za dječja sjedišta, grijanje sjedišta i volana…

Direktor „Puteva RS“ voli da se poziva na zakone pa je tako i prošle godine tvrdio da je sve bilo u skladu s važećim aktom, a šopingovao je jer su vozila koja koriste putari dotrajala.

 

Izvor: zurnal.info

Piše: Žana Gauk

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog