BiH

Velika Britanija deseta na listi investitora u BiH

Novoimenovani ambasador BiH u Velikoj Britaniji Vanja Filipović se u Agenciji za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) priprema za rad na privlačenju novih britanskih investicija u BiH.

Direktor FIPA Gordan  Milinić ga je upoznao da postoji veliki prostor i šanse za povećanje britanskih  investicija, pošto je trenutno  Velika Britanija na desetom mjestu na listi  investitora u BiH. 

Dosad je iz Velike Britanije  pristiglo 453 miliona KM investicija, što čini 3,4% od ukupnih investicija u BiH. U investiranju je učestvovalo 126 britanskih kompanija, među kojima su najznačajniji EFT, Steal-min, Mineco, Mital, RPC i drugi.

FIPA intenzivno radi na privlačenju britanskih investitora, pa su u posljednje vrijeme skupa sa Ambasadom BiH u Londonu organizovani investicioni forum i  učešće na poznatom skupu investitora -  sajmu Going Global FDI.

Novi ambasador Filipović je izrazio spremnost da se priključi naporima FIPA i intenzivno radi na kontaktima  sa svim  potencijalnim investitorima iz Velike Britanije.

 

Frontal
 
Twitter
Anketa

Da li već sada znate za koju političku partiju ili pojedinca ćete glasati na predstojećim lokalnim izborima?

Rezultati ankete
Blog