BiH

Velika Britanija deseta na listi investitora u BiH

Novoimenovani ambasador BiH u Velikoj Britaniji Vanja Filipović se u Agenciji za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) priprema za rad na privlačenju novih britanskih investicija u BiH.

Direktor FIPA Gordan  Milinić ga je upoznao da postoji veliki prostor i šanse za povećanje britanskih  investicija, pošto je trenutno  Velika Britanija na desetom mjestu na listi  investitora u BiH. 

Dosad je iz Velike Britanije  pristiglo 453 miliona KM investicija, što čini 3,4% od ukupnih investicija u BiH. U investiranju je učestvovalo 126 britanskih kompanija, među kojima su najznačajniji EFT, Steal-min, Mineco, Mital, RPC i drugi.

FIPA intenzivno radi na privlačenju britanskih investitora, pa su u posljednje vrijeme skupa sa Ambasadom BiH u Londonu organizovani investicioni forum i  učešće na poznatom skupu investitora -  sajmu Going Global FDI.

Novi ambasador Filipović je izrazio spremnost da se priključi naporima FIPA i intenzivno radi na kontaktima  sa svim  potencijalnim investitorima iz Velike Britanije.

 

Frontal
 
Twitter
Anketa

Da li su muškarci bolji politički lideri od žena?

Rezultati ankete
Blog