Sport

Omar Bojčić završio nastup na Svjetskom prvenstvu

Bojčić je bio jedini predstavnik BiH, a takmičio se u diciplini 100m u kategoriji T11 – T13, u kojoj je zauzeo 18. mjesto, saopšteno je iz Atletskog kluba Novi Grad. T11-T13 je kategorija u kojoj nastupaju slijepi i slabovidni, tri vrste trkača sa tri različite poteškoće u vidu.

Trkač T11 je potpuno slijep, trči sa povezom na očima i vodičem, trkač T12 je djelomično slijep, malo vidi, trči bez poveza na očima ali sa vodičem, trkač T13 je djelomično slijep, najviše vidi od ove tri kategorije ali ne vidi normalno i u potpunosti, te trči bez poveza i bez vodiča. Bojčić je zauzeo ukupno osamnaesto mjesto, a u individualnoj kategoriji T11 bio je četvrtoplasirani, sa svojim novim ličnim rekordom 13.07 sekundi. 

– Mogu biti zadovoljan, prvenstveno zbog istrčanog ličnog rekorda i zbog toga što je iza mene jedno veliko iskustvo. Ovo mi je podstrek da treniram još više i još jače, da se u budućnosti pojavim na svim velikim takmičenjima i tu pokušam doći do prve medalje za slijepe atletičare – istakao je Bojčić.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog