Vijesti

Rogatica: Služen parastos za 290 poginulih boraca

U Rogatici je danas, povodom krsne slave i Dana opštine - Preobraženja, služen parastos za 290 boraca sa područja ove opštine koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Nakon parastosa rukovodstvo opštine položilo je vijenac ispred Spomen-kapele poginulim borcima.

Predsjednik Boračke organizacije Rogatica Mišo Sokolović rekao je da u ovoj opštini i dalje u potpunosti nije riješen problem stambenog zbrinjavanja demobilisanih boraca i njihovog zapošljavanja, dok nije završena ni izgradnja više spomen-obilježja.

Sokolović kaže da je planirano da ove godine na Mesićima kod Rogatice bude postavljeno spomen-obilježje za sedam poginulih boraca Vojske Repubike Srpske.

Manifestacija "Preobraženjski dani" održava se od 12. do 19. avgusta povodom krsne slave i Dana opštine - Preobraženja.

U okviru ove višednevne manifestacije danas je otvoren 36. memorijalni šahovski turnir "Ratomir Rato Brkić", na kome učestvuje 25 šahista iz Višegrada, Čajniča, Priboja, Foče, Sokoca, Pala, Trnova i Istočnog Sarajeva.

Predsjednik Skupštine opštine Rogatica Đoko Razdoljac rekao je da je opština pokrovitelj ovog šahovskog turnira, koji se održava od 1980. godine.

Razdoljac je čestitao Šahovskom klubu "Gorski termag" iz Rogatice ulazak u Prvu šahovsku ligu Republike Srpske.

U okviru manifestacije "Preobraženjski dani" narednih dana biće održan i moto-kros, koji se boduje za prvenstvo BiH i Srbije.

U toku je "Turnir fudbalskih nada", koji je počeo prije dva dana, na kojem učestvuje oko 700 djece različititih uzrasnih kategorija iz 60 klubova.


Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog