Banja Luka

Od sutra do 30. septembra "Dual" radar kontroliše vozače na području PU Banja Luka

Od sutra, 20. avgusta pa sve do 30. septembra 2019. godine, policijski službenici će vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Banja Luka (Banja Luka, Laktaši, Prnjavor, Kotor Varoš, Čelinac).

Kontrola učesnika u saobraćaju vršiće se automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine kretanja pomoću radarskog sistema „Dual''. Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Iz Policijske uprave Banja Luka apeluju na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

 

Frontal

 

 

Blog