Vijesti

Novo priznanje za doktora Dražena Erića iz Foče

Profesor doktor Dražan Erić prije nešto više od godinu i po dana Bolnicu u Foči zamijenio je najvećom privatnom klinikom u Kataru.

Ovaj specijalista plastično-rekonstruktivne hirurgije nizom uspješno obavljenih složenih operacija u svojoj dosadašnjoj karijeri skrenuo je pažnju u svijetu medicine, a krajem jula postao je i počasni profesor hirurgije na Univerzitetu Radžif Gandi u Indiji.

To prizanje velika je čast ne samo za njega već i za Republiku Srpsku i Medicinski fakultet u Foči. U Indiji je dočekan od strane eminentnih stručnjaka, kojima će upravo on ubuduće prenositi svoje znanje.

- Najbitnija stvar je da imate idealne uslove, da radite bez improvizacije što je na našim prostorima uvijek tu. U Kataru to ne postoji. Imate sve moguće uslove, dobar zdravstveni sistem, peti u svijetu, koji vam omogućava da se iskažete i napravite sve zahvate. To je ogromno iskustvo - kaže Erić.

Inače, profesor dr Dražan Erić Medicinski fakultet u Foči završio je kao student generacije 2003. godine, a prije nekoliko godina skrenuo je pažnju šire javnosti uspješnom replantacijom šake u Bolnici u Foči kod 23-godišnjeg mladića kojem je pola šake odsjekao cirkular. Upravo taj poduhvat bio je, praktično, odskočna daska u njegovoj karijeri jer se radi o operaciji koja se ne primjenjuje pretjerano često ni u mnogo razvijenim medicinskim ustanovama. Dobitnik je brojnih nagrada iz oblasti medicine, a proglašan je i za ličnost godine iz oblasti nauke u BiH za 2016. godinu.

Sa doktorom Erićem u Kataru su njegova supruga i dvije ćerke. Dražan kaže da se radi o zemlji koja mnogo ulaže u čitav sistem, da je Doha trenutno veliko gradilište jer do 2020. žele da otvore metro, a do 2022. godine izgrade osam stadiona za Svjetsko prvenstvo u fudbalu.


Izvor: novosti.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog