Vijesti

Вишковић - Вигемарк: Што прије формирати Савјет министара БиХ

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас у Бањалуци, у опроштајну посјету, шефа Делегације Европске уније у БиХ и специјалног представника Европске уније, амбасадора Ларс - Гунара Вигемарка.

Током састанка, премијер Вишковић и амбасадор Вигемарк разговарали су о актуелним политичким питањима у Републици Српској и БиХ, те указали да је потребно, што је прије могуће, формирати Савјет министара БиХ и власт у Федерацији БиХ.

Премијер Вишковић је истакао да неформирање власти на нивоу БиХ и у Федерацији БиХ, једанаест мјесеци након избора, онемогућава рјешавање многих животних и економских питања, које грађани очекују од својих изабраних представника власти.

Премијер Вишковић и амбасадор Вигемарк сагалсили су се да је формирање Савјета министара БиХ и власти у Федерацији БиХ, предуслов даљег кретања на европском путу.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић захвалио се шефу Делегације Европске уније у БиХ и специјалном представнику Европске уније, амбасадору Ларс - Гунару Вигемарку на сарадњи, истакавши да је Република Српска имала искреног саговорника који је разумио проблеме и уставно уређење БиХ и који је предано радио на њеном европском путу.

 

Фронтал

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog