Republika Srpska

Потписан Уговор о концесији за изградњу одморишта на аутопуту Бањалука - Добој

Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић и директор предузећа „Брчко Гас“ д.о.о. Брчко Душан Бајић потписали су данас Уговор о концесији за изградњу, коришћење и одржавање одморишта „Бркића вода“ са пратећим садржајем и бензинским станицама на аутопуту Бањалука – Добој.

Обострано одмориште „Бркића вода“ налази се на дионици аутопута Прњавор-Добој и смјештено je између надвожњака „Брезичани“ и надвожњака „Дољани“.

Циљ пројекта је да се обезбиједе пратећи услужни објекти у којима ће се пружати услуге возачима и путницима (бензинске станице, трговине, ресторани, санитарне просторије, паркинг и сл.). На тај начин путницима и возачима се омогућује безбједна и удобна вожња, задовољавање потреба за горивом, одмором, јелом, пићем, те пружа могућност коришћења доступних информација, задовољавања специфичних потреба лица са инвалидитетом и дјеце итд. Пратећи услужни објекти на предметној локацији градиће се са обје стране аутопута. Концесија се додјељује на период од 30 година од дана закључења Уговора о концесији.

Минимална концесиона накнада утврђена је на основу Закона о концесијама и Правилника о критеријумима за одређивање висине концесионе накнаде у области трговине, туризма и угоститељства и о врсти, висини и начину обезбјеђења гаранција и састоји се од једнократне концесионе накнаде за уступљено право у износу од 92.700 КМ, те концесионе накнаде за коришћење концесије која износи 2% од годишњег прихода оствареног обављањем концесионе дјелатности. Концесионар је уплатио једнократну накнаду у складу са законом.

Имовинско-правни односи на земљишту предвиђеном за изградњу, коришћење и одржавање обостраног одморишта „Бркића вода“ су рјешени у оквиру изградње аутопута Бањалука – Добој. 

 

Фронтал

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog