Kultura

Podravka i Sarajevo Film Festival organizovali Prijem u čast pobjednika jubilarnog 25. Festivala (FOTO)

Podravka je ove godine ponosni pokrovitelj nagrade Srce Sarajeva za najbolji kratki film koja je dodijeljena sinoć filmu "Poslednja slika o ocu".

Ujedinjeni u dugogodišnjem zlatnom partnerstvu, Sarajevo Film Festival i Podravka, sinoć su priredili nezaboravan Prijem u čast pobjednika Festivala, te u slavljeničkoj atmosferi ispratili još jedan izvanredan festival za pamćenje. Da finalna veče protekne u znaku uspjeha, slavlja i dobrog raspoloženja pobrinuli su se Podravkini promotori kulinarstva uz pomoć Vegete Natur.



„Podravka je svojom sveukupnom strategijom opredijeljena da podržava manifestacije izuzetnog značaja, poput Sarajevo Film festivala sa kojim ponosno proslavljamo jubilej - četvrt vijeka svojevrsnog trijumfa kulture i umjetnosti, značajnog kako za Bosnu i Hercegovinu, ali i mnogo šire – u regiji i svijetu. Sinoćnja je zabava jedinstvena prilika da se brojne zvijezde filmske umjetnosti i uvaženi učesnici  društvenog života sretnu na kraju ovoga respektabilnoga događanja, i to po Podravkinom receptu što je već sada tradicionalno naš način da se zahvalimo organizatorima i svim akterima na još jednom izvrsnom Festivalu. Izizetno smo ponosni na svoju ulogu u ovoj prekrasnoj manifestaciji koja svakoga ljeta okuplja sve koji nešto znače u svijetu sedme umjetnosti i sve nas koji je cijenimo i podržavamo. Uz čestitke za ovaj mladalački, 25. rođendan i jubelej Festivalu, izuzetno mi je zadovoljstvo čestitati i svima koji su ovoga puta nagrađeni Srcem Sarajeva“, kazao je Milan Šarlija, direktor Podravke BiH.



Podravka je ove godine ponosni pokrovitelj nagrade Srce Sarajeva za najbolji kratki film koja je dodijeljena sinoć filmu ”Poslednja slika o ocu”, napravljenog u koprodukciji Hrvatske, Srbije i Grčke, redatelja Stefana Đorđevića. U konkurenciji za kratki film nalazilo se 14, po riječima članova žirija, izuzetnih ostvarenja, među kojima je bilo teško izabrati najboljega.



''Sarajevo Film Festival i Podravku veže dugogodišnja saradnja. Godinama smo zajedno, zajedno gradimo poslovne uspjehe i naše brendove. Srećni smo da je među onima koji su prepoznali potenacijal kreativne industrije i Sarajevo Film Festival kao uspješnu platformu za biznis, i Podravka. Radujemo se novim poslovnim izazovima i pronalasku najboljeg recepta za svjetliju budućnost i mogućnosti koje otvaramo'', rekao je direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.


Prijemom u čast pobjednika Festivala proslavljeno je višegodišnje partnerstvo Podravke i Sarajevo Film Festivala koje je jedan od bitnih stupova razvoja kulturnog i društvenog života u Bosni i Hercegovini. Podravkina saradnja sa Festivalom u prethodnim godinama se ogledala u podršci Sarajevo Film Festivalu kroz SARAJEVO GRAD FILMA - fondu za podršku realizaciji kratkih i dugometražnih igranih mikrobudžetnih filmova. I ove godine posebna pažnja je posvećena dječjem programu Festivala na kojemu je medvjedić Lino uveselio dvije projekcije za najmlađe poštovaoce sedme umjetnosti.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog