Banja Luka

Adrenalinski spust rijekom Vrbas

Dvadeset lica sa invaliditetom područja grada Banja Luka bili su učesnici sportsko rekreativnog događaja Rafting za lica sa invaliditetom koji je održan danas na rijeci Vrbas u dužini od 7 kilometara.

Rafting za lica sa invaliditetom bio je prilika za promociju sporta lica sa invaliditetiom, prevazilaženje barijera i predrasuda o istima, te njihovom aktivnom učestvovanju u svim sportovima, posebno adrenalinskim. 

Uloga sporta za lica sa invaliditetom kao vid rehabilitaciju veoma je važan iz razloga što isti pozitivno utiče na kvalitet života, zdravlja, mentalnu stabilnosti, motivaciju i sapomouzdanje.

Ova aktivnost je organizovana u sklopu projekta ‘’Zajednica različitih, ali ravnopravnih građana’’, koji finansira Delegacija Evropske unija, a realizuju Organizacija UDAS u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana i UG “Nešto Više”.

Duško Uzelac, bio je jedan od učesnika raftinga i kakao kaže doživio je nezaboravno iskustvo. 

‘’Nikada prije nisam imao priliku da se spuštam raftingom niz Kanjon Vrbasa. Danas sam osjetio pravi adrenalin. Današnji rafting za lica sa invalidiitetom bila je prilika da pošaljemo poruku da mi osobe sa invaliditetom možemo da budemo ravnopravno različiti i da za nas ne postoje granice nego samo barijere koje treba da rušimo’’, kazao je Uzelac.


Učesnica raftinga bila je i Jovana Džever, lice sa invaliditetom kojoj je ovo bio prvi put da učestvuje na ovakvom sportskom događaju. 

‘’Danas sam, najzad, imala priliku da doživim Vrbas u punom smislu, zahvaljujući ovom događaju. Sve je bilo ispranirano do detalja, a skiperi i ostali članovi tima rafting kluba su se potrudili da nam dočaraju takmičarski dio iz naše, turističke perspektive’’, kazala je Jovana Džever.

Za bezbjedan i siguran spust rijekom Vrbas bili su zaduženi vodiči Rafting centra ’’Kanjon’’ Banja Luka, licencirani od strane Internacionalne Rafting Federacije.

 


Frontal
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog