Sport

"Vašington post" o Đokoviću: On trpi njaveće potcjenjivanje na svijetu!

Novak Đoković je svoju ovogodišnju priču na US Openu završio uz predaju meča Stanu Vavrinki, neizdrživ bol u ramenu i zviždanje nezahvalne publike u Njujorku, kojoj je ugledni "Vašington post" posvetio veliku pažnju.

Ponašanje navijača prema Noletu oštro je kritikovao novinar Vašington posta Čak Kalpeper, koji je svjetskog "broja 1" branio od nepristojnih sunarodnika u tekstu za "Vašington post".

- Novak Đoković mora da je najpotcjenjeniji veliki sportista na planeti Zemlji, a Zemlja bi trebalo da bude bolja. Zemlja umije da bude tako pogrešna u svojim procjenama, možda i više od drugih planeta - kazao je Kalpeper.

Prema njegovim riječima, Đoković je prosto uletio u četvrto kolo US Opena u petak, ali je to došlo uz poznata podsjećanja da ton Đokovićevih mečeva prosto odudara od tona mečeva u kojima igraju Rodžer Federer ili Rafael Nadal.

- Đoković je imao na treningu čovjeka koji ga ometa dobacivanjima. Imao je takve osobe i na svojim mečevima, na kojima je dvostrukim servis greškama te osobe slao u delirujum - piše "Vašington Post".

Federerovi ometači verovatno su se i pojavljivali tu i tamo, ali niko ne može da ih se seti, možda zato što bi odmah bili odvučeni u zatvor, navodi se u tekstu.

Kalpeper podsjeća da je lako zaboraviti da je Đoković, sa 15 od njegovih 16 grend slem titula osvojenih u ovoj deceniji, svojevremeno toliko dugo bio treći na svetu, da je "mogao da na tu poziciji stavi hipoteku, oko nje ogradu, a unutar nje dvorište puno kućnih ljubimaca". Bio je treći skoro cijelu drugu polovinu 2007, čitavu 2008. i prvu trećinu 2009. godine, ali i dodatnih devet mjeseci od oktobra 2009. do juna 2010. prije nego što se ugurao na mjesto broj 2.

Do tada, ljubav prema Federeru i Nadalu je cvjetala, nikada nije bila ugrožena, a Đoković je postao "osoba koja će najvjerovatnije biti maltretirana, a najmanje vjerovatno slavljena", piše američki list.

"Vašington post" ocjenjuje da Đoković nije postao ugrožavajući faktor, već više osoba zbog koje postaje neprijatno, koja smeta, a on se nosio s time uz tek povremene, kratke reakcije tokom tih godina borbe za jednakost. 

U tekstu se navodi da je čak izmislio caku za one koji nisu bili zadovoljni njime. Naime, rekao je na Vimbldonu "Znate, gledam da u sebi prevedem te povike. Kada publika viče ''Rodžer'', ja čujem ''Novak''. Zvuči smiješno, ali tako je. Pokušavam da ubijedim sebe da je stvarno tako".

"Na sve to, faktor zvani ''dolazite iz zemlje u kojoj je rat obilježio vaše djetinjstvo, što je bio slučaj sa Srbijom" donosi posebne komplikacije, kako očigledne, tako i skrivene, a to ne smije da se zanemari", zaključuje Kalpeper u svom tekstu za "Vašington post".


 

Izvor: telegraf.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog