Zanimljivosti

Njemačka: 9.000 novih Mercedesa, koštaju milijardu evra ali ih niko ne vozi! (VIDEO)

Iz uprave su javili kako je riječ o normalnim procesima u proizvodnji te da su takve logističke zone sasvim normalna stvar privremenog skladištenja.

Njemačka javnost zaintrigirana je nakon fotografije koja pokazuje 9.000 novih Mercedesa koji su parkirani na 2,5 kilometara dugoj avionskoj pisti Ahlhorn vojnog aerodroma u Grobenknetenu u njemačkoj Donjoj Saskoj.  

Kako javlja radio Bremen, riječ je o 9.000 automobila ukupne vrijednosti od gotovo milijardu eura koje je Mercedes bio prisiljen privremeno uskladištiti.

Razlog još nije potpuno jasan, no novinari radija Bremen otkrili su kako je riječ o vozilima proizvedenim u američkoj fabrici u Tuskalosi u Alabami koji u proizvodnji nisu zadovoljili standarde Mercedesa te imaju po nekoliko ozbiljnih nedostataka.

Najviše ima SUV modela GLE i GLS te coupe izvedbe C i E klase, kao i znatan broj ultraluksuznih Mercedes-Maybacha S-klase koji su stigli u njemački pogon u Bremenu na doradu.

Zanimljivo je da među njima ima i modela za američko tržište, kao i činjenica da su tamo smješteni i modeli koji se više ne prodaju poput ML-a i R-klase, otkriva njemački "Bild".

Automobili su posljednjih sedmica tegljačima svakodnevno dopremani na bivši vojni aerodrom koji je zaštićen visokom ogradom te u potpunosti pokriven videonadzorom.

Mercedes trenutno 40.000 novih automobila ne može pustiti u prodaju (GLE i GLS) zbog nedostataka uočenih kod sjedišta i branika kod montaže, a čekaju se i neki od dobavljača da povise nivo kvaliteta na kakvom u Mercedesu insistiraju, prenose mediji.

Iz uprave su javili kako je riječ o normalnim procesima u proizvodnji te da su takve logističke zone sasvim normalna stvar privremenog skladištenja.

 

Izvor: avaz.ba
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog