Sport

Srbija srušila i Italiju, četvrtfinale na vidiku

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Italiju 92:77, u trećem kolu grupe D Svjetskog prvenstva u Kini.

Izabranici Aleksandra Đorđevića ostvarili su veoma važan trijumf i kao prvoplasirana ekipa idu u drugu fazu takmičenja, u kojoj će igrati protiv Španije i Portorika.

Naši košarkaši prvi meč igraju u petak protiv Portorikanaca, dok se u nedjelju sastaju sa "crvenom furijom" u dugo iščekivanom duelu.

Srbija – Italija 92:77 (28:23, 19:22, 20:15, 22:20)

dvorana: Međunarodni centar kulture i sporta
sudije: Anderson (SAD), Roso (Francuska), Jung (Tajvan)

Srbija: Birčević 0, Bjelica 5+7+9, Bogdanović 31+4+5, Gudurić 0, Jović 11+6+3, Jokić 15+6+4, Lučić 2, Marjanović 6, Micić 6, Milutinov 4, Raduljica 12, Simonović 0; Selektor: Đorđević,

Italija: Dela Vale, Belineli, Đentile, Biliga, Vitali, Galinari, Heket, Filoj, Tesitori, Bruks, Abas, Datome; Selektor: Meo Saketi.

"Orlovi" su pobjedom nad Italijom napravili prvi korak ka četvrtfinalu, pošto u drugu fazu nose maksimalan učinak i imaće veliku šansu da se nađu među osam najboljih ekipa Mundobasketa.

Najefikasniji u sastavu vicešampiona svijeta, Evrope i Olimpijskih igara bio je Bogdan Bogdanović sa 31 poenom, a pratili su ga Jokić sa 14 poena, šest skokova i četiri asistencije i Raduljica sa 12 poena.

"Azure" je predvodio Danilo Galinari sa 26 poena.

Utakmica je otvorena u dobrom ritmu, igrači obje selekcije bili su raspoloženi i tokom prvih deset minuta igralo se uglavnom koš za koš. Pred kraj dionice naši košarkaši uspjeli su da se malo odlijepe i da na pauzu odu sa +5 (28:23).

 
Izvor: B92 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog