Vijesti

Preminuo penzionisani general VRS Stevan Tomić

Na VMA u Beogradu sinoć je preminuo penzionisani general Vojske Republike Srpske, Stevan Tomić.

Rođen je 1946. u selu Gornji Dragaljevac, kod Bijeljine.

Odlikovan je Ordenom za vojne zasluge sa srebrnim mačevima, Ordenom narodne armije sa srebrnom zvijezdom, Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima i Ordenom Njegoša drugog reda.

Biće sahranjen u rodnom Dragaljevcu, a vrijeme sahrane biće naknadno saopšteno.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici penzionisanog generala Vojske Republike Srpske Stevana Tomića, za koga je navela da je dao nemjerljiv doprinos u odbrani svog naroda i Srpske.

- Iskreno sam ožalošćena tužnom viješću o smrti generala Vojske Republike Srpske Stevana Tomića. General Tomić ostaće upamćen kao izuzetan čovjek, hrabar i častan general koji je svojim angažovanjem u Vojsci Republike Srpske dao nemjerljiv doprinos u odbrani svog naroda i Republike Srpske - navela je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, odlazak generala Tomića predstavlja veliki gubitak za porodicu i prijatelje, ali i za srpski narod.

- U ime građana Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća - navodi se u telegramu predsjednika Srpske.

Penzionisani general Vojske Republike Srpske Stevan Tomić preminuo je u 73. godini na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

 

Izvor: srna
Twitter
Anketa

Какав је ваш животни стандард данас у односу на годину дана раније?

Rezultati ankete
Blog