Politika

Српски клуб: Политика СДА и ДФ-а лицимјерна и екстремистичка, а Звиздић је ватрени експонент

Изјава предсједавајућег Дениса Звиздића да СНСД блокира рад парламента, односно законодавне власти је неистинита и злонамјерна, наводи се у саопштењу Српског куба.

"Након јучерашње сједнице колегијума Парламентарне скупштине БиХ предсједавајући Денис Звиздић је изјавио да „СНСД блокира рад парламента, односно законодавне власти јер није предложио чланове парламентарних комисија.

Ова изјава је неистинита, злонамјерна и нетачна и има за циљ да се српски народ таргетира и окриви за оно што чине СДА и ДФ, а то је стварна опструкција коју прати лицемјерна и екстремистичка политика чији је господин Звиздић ватрени експонент.", наводи се у сопштењу.

Из Српског клуба поручују да СНСД–ов клуб посланика и Уједињена Српска, ДНС и Социјалистичка партија које имају заједнички клуб под именом Српски клуб, што чини већину са 9 од 14 посланика из Републике Српске и представља легитимну вољу и легитимне представнике из Републике Српске, нису предложиле чланове комисије, јер је прво по пословнику о раду ПСБиХ требало да се формира Комисија за избор предсједавајућег савјета министара која приједлог Предсједништва БиХ упућује у Парламент, а што је угаони камен опструкције и уцјена којима су легитимни српски представници изложени, првенствено од стране СДА и ДФ. 

"Блокаду, дакле, и у Предсједништву БиХ и Парламенту праве СДА и ДФ јер не дозвољавају да се формира Комисија за избор и именовање Савјета министара и неће да приједлог за именовање Предсједавајућег Савјета министара, који легитимно по уставу и закону упућује српски члан Предсједништва госп. Милорад Додик, упуте преко те комисије чије формирање опструишу, у Парламентарну скупштину БиХ.", наглашавају из Српског клуба.

Даље, из Српског клуба наводе да представници политичке воље Републике Српске инсистирају на поступању по пословнику и именовању Комисије за избор Предсједавајућег Савјета министара.

"Опструкција да се то покушава прескочити да би се бирале остале комисије које би служиле за рад и легализацију садашњег Савјета министара у техничком мандату који не одговара резултатима избора те представља грубо кршење демократских принципа, пословника о раду ПСБИХ и законских одредби.", додаје се у саопштењу.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog