Tehnologija

Apple predstavio novu perjanicu - iPhone 11

Apple je danas predstavio 11. generaciju svog najpopularnijeg uređaja - iPhonea. Kako je kazao direktor Tim Kuk, ovo je najbolji pametni telefon do sada, a dolazi u tri verzije

Jedanaesti iPhone je sačinjen od stakla i aluminijuma i, kako kažu iz Apple-a, ukrašen je jedinstvenim dizajnom koji je malo izmijenjen zbog kamera na poleđini. Dolazi u nekoliko boja među kojima su crvena, crna i bijela. Displej je Appleov tečni retina ekran dijagonale 6,1 inča.

Kamere su, kako tvrde, najbolje do sada. iPhone je prvi put dobio širokougaonu zadnju kameru i "običnu" kameru od 12 megapiksela. Procesor i sočiva omogućavaju odlične fotografije poput portreta, crno-bijelih studijskih fotografija i naprednog noćnog moda.

Videi će se moći snimati u 4K rezoluciji, a uz pomoć širokougaonih sočiva u kadru će se moći naći gotovo sve što poželite. Tu su i opcije nove generacije HDR-a, usporenog snimka kao i time-lapse opcije. Kako se ističe, iPhone 11 kreira najkvalitetnije videe u svijetu smartfona.

Treća kamera, ona na prednjem dijelu uređaja osnažena je sa 7 megapiksela, a može izvesti 4K videe te usporene videe za vaše selfije.

iPhone osnažen procesorom A13 Bionic, posljednjim krikom tehnologije iz laboratorije Applea. Kompanija tvrdi da je A13 najbrži procesor u nekom smartfonu ikada.

Baterija u novom iPhoneu obogaćena je dodatnom energijom koja se može izmjeriti kao dodatnih 60 minuta u odnosnu na kapacitet baterije u iPhoneu XR. Cijena novog iPhonea 11 je 699 dolara.

Apple ne bi bio Apple da nisu ponudili i drugu verziju uređaja koju su ove godine nazvali "Pro". Riječ je o, kako se tvrdi, najbržem i najboljem Appleovom pametnom telefonu ikada. Biće dostupan u dvije veličine - 5,8-inčni Pro i 6,5-inčni Pro Max.

Ono što, pored veličine, krasi ove napredne uređaje jeste trostruka zadnja kamera za još bolje rezultate prilikom kreiranja fotografija i videa. Što se tiče baterije, ona je za četiri do pet sati bolja od baterije dostupne na iPhoneu Xs.

Dostupne zadnje kamere su obična od 12 megapiksela, širokougaona i kamera sposobna za uvećavanje, takozvana telefoto kamera. Kako je istaknuto, iPhone 11 Pro i njegov veći brat Max hvataju scene kreirajući jednu fotografiju spajanjem devet fotografija.

iPhone 11 Pro i Pro Max dolaze u bojama kao što su crna, siva, zelena, siva i zlatna. Uređaji će biti dostupni za kupovinu od 30. septembra, a iPhone 11 Pro i Pro Max koštaće 999 i 1.099 dolara.

 

Izvor: ATV
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog