Zanimljivosti

Koliko vjerujete TripAdvajzeru?

Platforma za putovanja TripAdvajzer ne čini dovoljno na zaustavljanju lažnih recenzija hotela. Čak 15 od 100 najbolje ocijenjenih hotela na ovom mjestu pokazuje jasne znakove lažiranja, pokazalo je istraživanje britanske organizacije potrošača Which?

"TripAdvajzer ne uspijeva zaustaviti krivotvorene ocjene i poduzimati odlučne akcije protiv hotela koji zloupotrebljavaju rupe u sistemu i dovode u zabludu milione putnika, uništavajući na taj način njihov odmor", kazala je Naomi Leach, vođa jedinice za putovanja u organizaciji Which?

Ona je rekla da web stranice poput TripAdvajzera (Tripadvisora) ​​moraju učiniti više kako bi osigurale da su informacije koje objavljuju budu pouzdane. "Ako ovdje nisu uspješniji, moraju biti prisiljeni na promjene tako da putnici više ne rizikuju da ih zavede poplava lažnih ocjena", naglasila je Leacheva.

Većinu lažnih kritika organizacija je uočila na Bliskom Istoku, posebno u Egiptu i Jordanu. Pored toga, dva hotela u američkom Las Vegasu dobila su gotovo polovinu ocjena s pet zvjezdica od recenzenata koji nikada prije nisu koristili web stranicu TripAdvajzer.

Portparol TripAdvajzera James Kay, u međuvremenu, rekao je BBC-u da su "vrlo agresivno" povlačili lažne ocjene. "To radimo češće nego bilo koja druga platforma", ustvrdio je.

 

Izvor: Indikator.ba
Twitter
Anketa

Какав је ваш животни стандард данас у односу на годину дана раније?

Rezultati ankete
Blog