Zanimljivosti

Palavan - najljepše ostrvo na svijetu (VIDEO)

Kada pomislite na Filipine, prvo što vam pada na pamet su predivna smaragdna polja pirinča, vulkani, vodeni bizoni i nasmijani ljudi…

Filipini se sastoje od više od 7.000 ostrva i tipično filipinsko ostrvo dekorisano je džunglom, planinama i predivnim pješčanim plažama koje su uokvirene kristalno čistim vodama i koralnim grebenima. 

Filipini su dio jugoistočne Azije koji je odvojen od glavnog kopna – ne samo geografski, već i duhovno i kulturalno. Iako se primjeti  španski uticaj koji je proistekao iz vladavine na Filipinima u trajanju od 350 godina,  ipak se može reći da su Filipini unikatni entitet, a ljudi koji ovdje žive uvijek nasmijani i spremni za zabavu.

Kada govorimo o Filipinima, moramo napomenuti da nalaženje izolovane i predivne plaže nije jedina aktivnost koja vas ovde očekuje. Tu su predivne staze za pešačenje na planinama North Luzona, istraživanje pećina Samar, surfovanje sa zmajem i surfovanje na vjetru, ronjenje, rafting i kajak. Ovo mjesto ima mnogo toga da ponudi onima koji se upuste u avanturu i istraže ga. Jedna od stvari koja Filipine čini toliko posebnim je i činjenica da je filipinsko ostrvo Palavan proglašeno za najljepše ostrvo na svetu.

Ostrvo Palavan ništa ne može bolje definisati od vode koja ga okružuje. Sa predivnim pogledom na vodu, divljim životinjama koje vladaju na kopnu i u vodi, ova regija Filipina je veoma popularna. Zbog svoje siluete – proteže se 650 km, odnosno sve do Bornea – ovo ostrvo je zaista savršen izbor za odmor, rekreaciju, avanturu, uživanje ili šta god poželite.

Grad Puerto Princesa koji se nalazi u centralnom dijelu ostrva je kulinarska prestonica ovog mjesta savršeno mjesto za početak istraživanja. Najveći dio putnika upućuje se sjeverno do El Nida ili Coron grada, koji su idealni ukoliko želite da posetite više ostrva, isprobate ronjenje u arhipelagu Bacuite i Calamianesa.

Obala ovog ostrva je alternativni autoput za putnike koji dolaze brodom i koji posećuju mala i autentična ribarska sela, naselja koja su popularna među turistima ili nenaseljena ostrva. Na južnom dijelu, gde je topografija ostrva malo grublja, moguće je istraživati planine okružene džunglama. U tom dijelu postoji nekoliko hotela koji će vam omogućiti uživanje u neprevaziđenom komforu, u sred ničega. 

 

Izvor: Frontal
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog